Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2021 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 16:11

Bitcoin is leidende indicator voor aandelen, aldus fondsmanager

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is leidende indicator voor de aandelen, aldus fondsmanager

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen tijd gaat het veel over het verband tussen de aandelenmarkt en de koers van bitcoin (BTC). Hedgefonds manager Brian Kelly gaf onlangs tijdens een interview met CNBC aan dat hij gelooft dat de koers van bitcoin en de Amerikaanse NASDAQ onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

NASDAQ

De gigantische Amerikaanse aandelenbeurs NASDAQ doet het de afgelopen paar weken niet al te best. Het is nog net geen paniek in de markten, maar het sentiment is niet bepaald rooskleurig. Ook de bitcoin koers is de laatste tijd natuurlijk aardig afgezakt.

Volgens Kelly is de correlatie tussen de NASDAQ en bitcoin het afgelopen jaar enorm gegroeid. Voorheen stond bitcoin als het ware compleet los van de traditionele aandelenmarkt, maar naarmate de instroom van institutioneel geld richting bitcoin in een stroomversnelling is gekomen, is ook de correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt gegroeid.

Kelly stelt dat hij ervanuit gaat dat ergens in het eerste kwartaal van 2022 zowel bitcon als de Nasdaq een bodem bereikt zullen hebben. Vervolgens is de kans groot dat ze ook allebei fors zullen stijgen.

Ook gelooft Kelly dat bitcoin vooral het voorbeeld geeft aan de tech-heavy aandelenmarkt. Volgens Kelly kan de bitcoin koers als een indicator gebruikt worden voor het presteren van de aandelenmarkt. Een opmerkelijke constatering en de correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt is volgens Kelly simpelweg dus erg groot.

Mike Novogratz

Kelly is niet bepaalde de enige expert met de overtuiging dat bitcoin en de aandelenmarkt gecorreleerd zijn. Ook de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, verwacht dat de bitcoin koers in 2022 niet een indrukwekkende opwaartse beweging zal inzetten vanwege een mogelijke correctie op de Amerikaanse aandelenmarkt. Centrale banken over de hele wereld scherpen hun monetaire beleid aan en dit kan de reden zijn achter de twijfelende markten.

Op de midden tot lange termijn is Novogratz echter enorm bullish over bitcoin en de rest van de wereld van cryptocurrencies. Hij verwacht dat er steeds meer mensen de crypto markten binnen zullen stappen en zodoende de koersen omhoog zullen doen bewegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie