Timo Bult Timo Bult
01/03/2022 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:54

Bitcoin is nu meer waard dan de Russische roebel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is nu meer waard dan de Russische roebel

Foto: Mc_Cloud/Shutterstock

Bitcoin (BTC) klimt langzaam omhoog op de ladder van de grote valuta. De grootste cryptocurrency van de markt is nu meer waard dan de Russische roebel. Het is jammer dat dit onder andere gebeurt als gevolg van een oorlog. Het blijft desalniettemin significant bitcoin nieuws.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin is nu de 14e grootste valuta

Bitcoin is sinds zijn geboorte in 2009 hard in waarde gegroeid. Het netwerk is vandaag de dag $823,5 miljoen waard met 18,9 miljoen bitcoins in omloop en een bitcoin prijs van $43.370. Mede door de bitcoin prijsstijging van gisteren klimt BTC weer een paar plekken op de ranglijst van grootste valuta.

Plek 13 tot en met 17 van grootste valuta – Bron: CoinMarketCap.

De bitcoin koers is sinds gisteren met ongeveer 15% in waarde gestegen. Het lijkt erop dat veel investeerders in deze onzekere tijden in de cryptocurrency een veilige haven zien en daarom bitcoin kopen. Maar de grootste reden waarom bitcoin de Russische roebel in kon halen ligt natuurlijk bij de desastreuze sancties van het Westen.

Westen haalt Russische roebel volledig onderuit

In reactie op de Russische invasie in Oekraïne heeft het Westen desastreuze sancties opgelegd aan Rusland. Hierdoor is de roebel in een klap veel minder waard geworden. Uiteraard doet de centrale bank er nu alles aan om de waarde op te krikken. Zo was vanochtend te zien dat de waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar plotseling met 17% steeg. Niet lang daarna nam de waarde echter ook weer sterk af.

Hoe dan ook zien we bitcoin nu tussen de grote valuta staan. En dat is een positieve ontwikkeling voor de adoptie van bitcoin.

Een van de sancties die het Westen heeft opgelegd is het uitsluiten van sommige Russische banken van het SWIFT-systeem. Hierdoor het is afwikkelen van internationale betalingen bijna onmogelijk geworden. Sommige experts zijn bang dat Rusland bitcoin of een andere crypto zal gebruiken om sancties te omzeilen. Op dit moment is er nog geen bewijs dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie