Timo Bult Timo Bult
28/02/2022 16:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:54

Bitcoin prijs schiet plotseling met 8% omhoog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs schiet plotseling met 8% omhoog

Foto: Jan von Uxkull-Gyllenband/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft vandaag een mooie beweging gemaakt en handelt zelfs weer boven de $40.000! Het is niet helemaal duidelijk waar de plotselinge beweging vandaan komt, al was er vandaag hier en daar wat positief crypto nieuws omtrent de adoptie van de cryptocurrency. In deze marktupdate lees je alles over de koersbeweging van vandaag.

Nederlandse doorbraak: zelf bitcoins maken als alternatief voor thuiswerken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog

Waar de angst nog steeds aanwezig is in de schaduw van het conflict in Oekraïne, zagen we de BTC koers de afgelopen dagen al flink volatiel zijn. De invasie door Rusland zorgde ervoor dat de koers terug werd gedrukt tot een dieptepunt van $34.322. Maar sinds die low is de koers langzaam maar zeker weer terug gekropen richting de weerstandszone bij $40.000.

Sinds 24 februari handelde de bitcoin koers hier vlak onder waarbij de volatiliteit afnam. Gisteravond was er nog even een dipje terug naar $37.500, maar vandaag om 15:00 sprong BTC er toch weer vandoor. Met een sterk toenemend handelsvolume brak de koers een uur later de weerstand bij $40.000, zoals hieronder op de grafiek te zien.

Bitcoin koers – 1-uurs grafiek (gele lijn is $40k). Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $41.108 op Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo wordt BTC voor €36.601 verhandeld. Dit markeert een stijging van ongeveer 5,5% ten opzichte van 24 uur geleden. Over de afgelopen drie uur staat bitcoin echter maar liefst ruim 8% in de plus.

BTC stuit op volgende weerstand

Het is een mooie beweging van bitcoin waarmee de koers direct op het volgende obstakel stuit. Het gaat om de weerstandszone tussen $41.000 en $42.000, een prijsniveau waar de koers eerder deze maand nog support vond voordat het hier doorheen zakte. Het is nu zaak dat de koers het prijsniveau bij $39.300-39.500 omzet in support.

Advertentie

Vooral ‘bitcoin top kopers’ verkochten

Dan een blik op de on-chain gegevens. Uit een nieuwe update van blockchain-analysebedrijf Glassnode blijkt namelijk dat het vooral de bitcoin top kopers waren die de afgelopen week hun bitcoins verkochten. Dit zijn de bitcoin kopers die tijdens de piekende prijs BTC kochten en de afgelopen weken dus diep in de min kwamen te staan. De hodlers bleven echter stevig vasthouden, ondanks de rumoerige tijden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie