Roy van Krieken Roy van Krieken
24/12/2021 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2021 14:35

Bitcoin kan $200.000 halen in 2022, aldus bekende analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan $200.000 halen in 2022, aldus bekende analist

Foto door amonphan comphanyo/Shutterstock.com

Eindelijk laat de koers van bitcoin (BTC) weer wat leven zien na een paar weken van neerwaartse prijsactie. Het sentiment was even erg slecht en de paniek in de markt was groot. Nu we weer naar boven toe trenden vragen investeerders zich af wat realistische prijs doelen zijn in de toekomst. Volgens de bekende analist Tom Lee is een bitcoin prijs van $200.000 in het volgende jaar niet uitgesloten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Tom Lee

Tijdens een webinar dat werd georganiseerd door het educatieve platform Market Rebellion stelde Tom Lee, een partner bij Fundstrat Global Advisors, dat de koers van bitcoin na een teleurstellend 2021 de gigantische mijlpaal van $200.000 zou kunnen bereiken.

Lee gelooft dus dat 2021 niet heeft voldaan aan de verwachtingen. Dit zal volgens Lee goedgemaakt worden in 2022. Niet alleen bitcoin zal het in 2022 goed doen, ook crypto aandelen zoals die van Coinbase en MicroStrategy zullen een ‘monster jaar’ hebben in 2022.

Hoewel bitcoin een behoorlijke stijging heeft laten zien in 2021 zijn er toch een hoop analisten die meer hadden verwacht. Tom Lee hoort dus in dit kamp, maar ook de bekende Nederlandse analist PlanB moest zijn positieve voorspellingen voor het laatste kwartaal van 2021 terugnemen.

Hij voorspelde een bitcoin koers van $98.000 in november van dit jaar. Intussen weten we dat dit in de verste verte niet werd behaald en PlanB werd dan ook genoodzaakt toe te geven dat zijn voorspelling wellicht te optimistisch was.

2022 en bitcoin

Het tegenvallende laatste kwartaal van 2021 zal in het volgende jaar echter volledig worden goedgemaakt als we analisten zoals Tom Lee en PlanB mogen geloven. 

Niet alleen bitcoin en de rest van de crypto markten zullen volgend jaar extreme stijgingen laten zien, ook de aandelenmarkt zal volgens Lee mooie dingen laten zien. Hij verwacht dat de S&P 500 index volgend jaar boven de $5.100 zal eindigen.

Veel crypto investeerders zullen hopen dat deze voorspellingen van Tom Lee correct zijn, maar helaas heeft niemand een glazen bol. Er kan een heleboel gebeuren in een jaar tijd en daarom zal enkel de tijd uitwijzen hoe de bitcoin koers gaat presteren.

© Coverimage door Shutterstock

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie