Bitcoin kan naar $10.000 zakken op basis van vorige bearmarkten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan naar $10.000 zakken op basis van vorige bearmarkten

Foto: gnepphoto/Shutterstock

Wie vandaag naar zijn crypto portfolio kijkt ziet donkerrode cijfers. Zoals vanochtend in de dagelijkse bitcoin (BTC) marktupdate te lezen was, heeft de koers opnieuw een fikse daling ingezet. In een recente update gedeeld op CryptoQuant is daarnaast te zien dat er mogelijk nog veel meer pijn aan zit te komen.

Bitcoin koers naar $10.000?

De analist Caueconomy deelde gisteren op CryptoQuant, een platform voor on-chain analyses, een interessante maar bearish verwachting. De afgelopen maanden hebben we een relatief goede tijd achter de rug. BTC steeg met zo’n 40% richting de $25.000. Maar daar hield het feest op.

De analist laat aan de hand van een grafiek op CryptoQuant zien dat dergelijke bullruns in een bearmarkt helemaal niet raar zijn. Zo waren er tijdens de bearmarkt in 2018-2019 een aantal van dit soort stijgingen waar te nemen, die tevens weken konden duren. Zo was er in februari 2018 een stijging van 66%, in april/mei van datzelfde jaar 48% en in juli/augustus een stijging van 43%. Ditzelfde geldt voor de bearmarkt in 2014.

Ook laat de analist een pijnlijke grafiek zien waarin hij de vorige bearmarkten vergelijkt met de huidige markt. Hierbij komt hij tot de conclusie dat:

“Als de huidige beweging zich herhaalt, zullen we het gebied met maximale druk aan het einde van het jaar vinden, beginnend in oktober. Binnen een handelsbereik tussen $10.000 – $14.500.”

Huidige koers vergeleken met vorige bearmarkten – Bron: Pense Macro

Belangrijke kanttekening BTC verwachting

Dit klinkt wellicht angstaanjagend, of niet natuurlijk, afhankelijk van de handelsstrategie. De analist plaatst wel een belangrijke kanttekening bij zijn uitspraken:

“Dit is slechts een observatie door vergelijking op basis van eerdere koersbewegingen, maar we weten dat eerdere bewegingen geen garantie bieden voor toekomstige ontwikkelingen, maar een goed beeld geven van het waarschijnlijkheidsveld dat we kunnen analyseren.”

Bovendien is de situatie in de wereld nu natuurlijk heel anders dan tijdens de vorige bearmarkten. Desalniettemin is het zeker mogelijk dat de pijn nog niet voorbij is.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie