Kevin Schijven Kevin Schijven
19/10/2022 07:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 07:24

Bitcoin kan snel volatiel worden; stroomt $1 miljard BTC uit Coinbase?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) leek gisterenochtend even $19.600 te breken, maar de koers piekte op $19.670 en zakte terug naar $19.500. Toen maakte bitcoin nog een poging, maar ditmaal viel de koers na de afwijzing terug naar $19.400.

Vervolgens maakte bitcoin een dip helemaal naar $19.100, maar ook gelijk een bounce terug naar $19.400. Het lukte echter niet meer om dit niveau te pakken en bitcoin consolideerde tussen $19.250 en $19.350 gedurende nacht. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op $19.200 Binance en €19.550 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,3% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 6,5%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $369 miljard en de dominantie op 39,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 23 (Extreme Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ontkoppeling en volatiliteit

Bitcoin lijkt langzamerhand steeds verder te ontkoppelen van de aandelenmarkten. Netflix aandelen maakten gisteren een enorme sprong nadat uit nieuwe kwartaalcijfers bleek dat het aantal abonnees flink gestegen is. Markten als de S&P 500 en Nasdaq sloten gisteren in het groen, maar bitcoin daalde juist.

Ondertussen blijft de volatiliteit van bitcoin steeds verder afnemen. De volatiliteit ligt nu even hoog als die van Nasdaq, meldt Clara Medalie van onderzoeksbureau Kaiko:

De alsmaar afnemende volatiliteit zal op een gegeven moment weer voorbij zijn en kan gevolgd worden met een sterke uitbraak. Dat kan echter omhoog of omlaag zijn. Analist Whale Map meldt dat er veel activiteit te meten was begin deze week op de Bitcoin blockchain. Dat kan duiden dat de volatiliteit binnenkort weer stijgt. De meeste BTC was al sinds de zomer niet meer verplaatst.

Advertentie

Stroomde bijna $1 miljard BTC uit Coinbase?

Momenteel discussiëren on-chain analisten over een enorme stroming van maar liefst 48.000 BTC, ter waarde van zo’n $925 miljoen, uit Coinbase Pro. Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju gaat het om institutionele klanten die mogelijk de BTC hebben gekocht. Dat zou natuurlijk een zeer bullish teken zijn.

Twitteraccount BTCInOutAlert noemt het echter nepnieuws. Volgens de Twitteraar gaat het om slechts interne transacties van grotere naar kleinere wallets. Er zou dus geen grote uitstroom zijn van bitcoin uit Coinbase.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Krijgt bitcoin een relief rally?

Bitcoin werd gisteren weer afgewezen rond de 50-dagen simple moving average en uiteindelijk bleef een aanval op de $20.000 dus uit. Desondanks verwachten meerdere analisten dat bitcoin mogelijk binnenkort een zogenaamde relief rally kan maken richting $21.000 of zelfs $22.000. Toch vrezen zij dat daarna wellicht alsnog nieuwe lows kunnen volgen.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie