Timo Bult Timo Bult
01/01/2022 11:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2022 11:41

Bitcoin koers begint 2022 rood, toont voorzichtige bullish signalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint 2022 rood, toont voorzichtige bullish signalen

Foto: amonphan comphanyo/Shutterstock

Het nieuwe jaar is begonnen en helaas heeft het begin een rood tintje. De bitcoin (BTC) koers kon de klim richting $50.000 niet doorzetten en zakte in plaats daarvan gisteren in elke uren tijd met 6% in waarde. Hoe staat de BTC prijs er nu voor? Je leest het in deze bitcoin marktupdate.

Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers nog altijd vast in range

Voor degenen die de bitcoin koers dagelijks een beetje in de gaten houden was al bekend dat bitcoin sinds begin december vastzit in een prijsrange. Deze prijsrange heeft zijn weerstand bij ongeveer $51.000 liggen en de support bij $46.000.

BTC opende het nieuwe jaar met een prijs van $46.211 op crypto exchange Coinbase. Dat is 31% lager dan de huidige all-time high (ATH). Alsnog sloot bitcoin 2021 af met een prijstoename van ruim 60%. Het presteerde hiermee veel beter dan aandelen en goud.

Kijkend naar de grafieken zien we de BTC prijs dus nog altijd vastzitten in de prijsrange. Op de dagelijkse grafiek handelt bitcoin nu onder de 50-dagen moving average (MA). De koers handelt vlak boven de support bij $46.000 en vormt wellicht een bullish divergence; terwijl de koers gelijke lows neerzet, is op de relative strength index (RSI) een iets hogere low te zien.

Het is hopen dat de trend van de afgelopen jaren doorzet. In de eerste maand van het jaar steeg bitcoin namelijk gemiddeld met 18,5% in waarde.

Advertentie

Weer meer bitcoins van exchanges gehaald

Op de Bitcoin blockchain zien we daarnaast dat veel investeerders gisteren nog wat laatste bitcoin inkopen hebben gedaan. Volgens on-chain analysebedrijf Glassnode stroomde er $340 miljoen meer bitcoin weg dan er bij de beurzen binnen kwam. Dit is over het algemeen een positief teken.

Dit is een trend die al langere tijd bezig is. Steeds meer beleggers hodlen (vasthouden) hun bitcoins voor de lange termijn, en meer BTC wordt terug getrokken van de exchanges. Het aantal bitcoins in handen van adressen die hun BTC al langer dan 10 jaar vasthebben komt nu zelfs zeer dichtbij het aantal bitcoins beschikbaar op de exchanges! Er zit nu nog maar 188.000 BTC tussen de twee.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie