Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2022 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 10:15

Bitcoin koers begint herstel, maar angst houdt markt in zijn greep

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers begint herstel, maar angst houdt markt in zijn greep

Foto: snjivo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kan na de flinke dip van afgelopen week, eindelijk weer iets herstellen. Zoals verwacht hield het niveau vlak boven $38.000 stand. In elk geval voor nu dan. Het herstel is nauwelijks een bounce te noemen en de angst en onzekerheid op de financiële markten, waaronder cryptocurrencies, is nog altijd zeer hoog.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers begint te herstellen

De bitcoin koers begon eind januari, na deze even naar $33.000 dipte, te stijgen. Toen bitcoin bij $45.000 aankwam, was echter de weerstand te groot en maakte de koers een pullback. In eerste instantie leek bitcoin boven $42.000 stand te houden en herstelde toen naar $44.000.

Echter kon bitcoin hier niet aan vasthouden en kelderde eind vorige week naar $40.000. Van het weekend hield de $40.000 ook niet stand en bitcoin zakte gisterenochtend naar $38.350. Bitcoin dipte later op de dag nog een paar keer naar $38.200, maar over het algemeen hield de koers hier stand.

Kort voor middennacht begon bitcoin eindelijk weer te stijgen. De koers steeg schommelend van $38.200 naar een piek van $39.450 vanochtend, een stijging van bijna 3,3% gedurende de nacht. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin echter wat moeite te hebben en daalt de prijs naar $39.150 op Binance en €34.440 op Bitvavo.

Advertentie

Angst zeer hoog, maar vertrouwen komt terug

De verwachting was dat het niveau rond $38.000 voor flink wat support zou zorgen. Eerdere data toonde namelijk aan dat vlak boven de $38.000 meerdere zogenaamde whale clusters liggen, oftewel hier kochten de whales stevig in.

Bitcoin dipte dit weekend verder nadat de traditionele beurzen waren gesloten. Dat betekent dat een zogenaamde “CME gap” ontstond, oftewel een kloof tussen de spotprijs van BTC en de prijs van futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Een opvulling van deze kloof zou de prijs weer terug richting $41.000 kunnen brengen.

Dat gezegd hebbende, is het voor nu nog geen echt sterke bounce te noemen. Dat geeft wellicht aan dat investeerders nog terughoudender zijn. Dat komt waarschijnlijk doordat zorgen omtrent de situatie in Oekraïne alsmede over het aankomende monetaire beleid van de Federal Reserve, nog altijd de markt in greep houden. Volgens sommige analisten is deze angst wellicht al ingeprijsd, maar veel mensen verwachten flinke klappen op de financiële markten die over kunnen slaan op de crypto-markt. Desondanks geeft deze stijging weer hoop en worden analisten weer meer bullish.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie