Thom Derks Thom Derks
12/11/2023 17:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 13:28

Bitcoin koers: belangrijke week met inflatiecijfers voor de deur

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers: belangrijke week met inflatiecijfers voor de deur

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen week weer fors stijgen, mogelijk het gevolg van enthousiasme over de potentiële komst van de spot bitcoin-ETF. Vervolgens maakte ethereum (ETH) een inhaalslag door de onverwachtse aankondiging van een spot ethereum-ETF van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Alles bij elkaar begint het er voor bitcoin en de rest van de cryptomarkt steeds meer op een bullmarkt te lijken, maar op macro-economische front liggen er nog een aantal gevaren op de loer. Welke macro-economische ontwikkelingen van komende week zijn cruciaal voor de bitcoin koers?

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amerikaanse inflatie en arbeidsmarkt

Komende week staat op macro-economische vlak in het teken van de Amerikaanse inflatie. Op dinsdag begint het inflatiefeest met de consumentenprijsindex (CPI) en de kerninflatie (CPI minus voedsel- en energieprijzen).

CPI Amerika. Bron: forexfactory.com

Deze CPI cijfers hebben dit jaar al vaker voor flink wat volatiliteit gezorgd op de financiële markten.

Afgelopen maand kwam de CPI in Amerika binnen op 3,7 procent en voor de bitcoin koers zou het een positieve ontwikkeling zijn als we deze maand weer een daling van dat percentage te zien krijgen.

Een lagere inflatie betekent namelijk dat de Amerikaanse centrale bank de druk van de ketel kan halen en mogelijk eerder kan beginnen met het verlagen van de rente. Dat zou bullish zijn voor bitcoin.

Op woensdag volgt er ook nog wat belangrijke informatie over de Amerikaanse economie in de vorm van extra inflatiedata, maar ook de retail-verkopen; die veel zeggen over de gezondheid van de economie.

Het spreekwoordelijke toetje volgt echter op donderdag met het aantal werkloosheidsclaims voor de afgelopen week. Met dit getal leren we meer over de ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt, die als gevolg van de renteverhogingen van de centrale bank langzaam maar zeker scheuren begint te vertonen.

Advertisement

De verwachtingen voor de bitcoin koers

We zitten wat bitcoin betreft dus even in een onzekere situatie.

Aan de ene kant hebben we het optimisme over een potentiële komst van een bitcoin-ETF, aan de andere kant kunnen problemen op het economische front roet in het eten gooien.

Echter kunnen problemen op economisch vlak ook betekenen dat de rentes zullen dalen, omdat de centrale banken dan de economie moeten ondersteunen. Dat zou waarschijnlijk juist een goede ontwikkeling voor de crypto koersen zijn.

Volg Nederlandse top crypto handelaren

In onze Premium omgeving vind je uitgebreide handelsplannen met ervaren analisten. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement