Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2023 08:13 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2023 08:13

Bitcoin koers: Bereid je voor op een zeer spannende en volatiele dag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom deze week spannend is voor de bitcoin koers

Foto: Lenka Horavova/Shutterstock

Bitcoin (BTC) gaat mogelijk een belangrijke dag tegemoet. De verwachting is dat het vandaag weer heel volatiel kan worden. In de afgelopen twee dagen bleef bitcoin rustig en steeg de koers gestaag van $29.000 naar $29.200. Alhoewel bitcoin meerdere malen $29.300 aantikte, werd de koers daar telkens afgewezen.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op 29.204 op Binance en €26.383 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,2% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $568 miljard en de dominantie op 48,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin mining difficulty gaat vandaag omlaag

Eerst volgt vandaag de aanpassing van de zogeheten bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad. Naar schatting zal over ongeveer 6 uur na publicatie van dit artikel, dus om 4 uur vanmiddag, de moeilijkheidsgraad worden aangepast.

Volgens gegevens van BTC.com wordt de mining difficulty ditmaal verlaagd met 3,4%. Dat kan de druk op miners iets verlichten, al hebben zij al een groot deel van hun voorraad al de afgelopen weken verkocht.

Advertisement

Bitcoin netwerk is weer aan het groeien

Volgens analist Ali Martinez zien we ondertussen het bitcoin netwerk weer groeien met nieuwe gebruikers na een periode van krimp. Dat is meestal een bullish teken voor de koers op de lange termijn.

Echter meldt analist Axel Adler Jr dat nieuwe adressen zeer weinig activiteit tonen. Het zijn voornamelijk oudere adressen en dat kan betekenen dat het om handelaren gaat die hun BTC willen verkopen, maar dat is erg speculatief.

We zien namelijk volgens analysebedrijf Santiment geen netto instroom van BTC naar exchanges plaatsvinden. We zien, ondanks de dip in prijs, juist het tegengestelde: bitcoin blijft gestaag uit cryptobeurzen stromen. Ook dat is bullish op de lange termijn.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amerikaanse bank weer in de problemen

Dan hebben we nog een opvallende ontwikkeling. Wellicht herinner je nog de bankencrisis eerder dit jaar die voor een flinke koersstijging zorgde van bitcoin. Gisteren zagen we weer tekenen van dergelijke problemen bij PacWest Bancorp. De bank werd ditmaal snel gered door Banc of California.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC koers nog altijd vast in zeer krap bereik

Ondertussen zit bitcoin nog altijd in een extreem krap bereik, maar daar kan vandaag eindelijk verandering in komen. Meestal wordt een lange periode van consolidatie opgevolgd door een heftige koersbeweging.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

FOMC vandaag: volatiliteit wordt verwacht

Om 20:00 uur kondigt namelijk de Federal Reserve, na de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting, weer haar rentebesluit aan. De markt verwacht nu al een tijdje een renteverhoging van 0,25% en dat is wellicht de laatste (of een na laatste) keer dit jaar.

Net zo belangrijk is wellicht de speech van Fed voorzitter Jerome Powell, die een half uur later zal plaatsvinden om 20:30 Nederlandse tijd. Dan krijgen we wellicht meer te weten wat de Fed de komende maanden van plan is en dat kan de richting van de markten bepalen.

Of bitcoin vandaag daadwerkelijk uit het huidige bereik breekt, is nog maar de vraag. Er is namelijk nog altijd een groot gebrek aan liquiditeit. Desondanks is het een goed idee om je vandaag op de verwachte volatiliteit voor te bereiden.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement