Ivo Melchers Ivo Melchers
03/12/2023 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2023 18:40

Bitcoin koers bij $40.000, een cruciale zone

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers explodeert tot cruciale zone, dogecoin stijgt 10%

Foto: Owl387/Shutterstock

Bitcoin (BTC) schoot gisteravond uit het niets met enkele procenten omhoog tot een piek van nipt onder de magische 40.000 dollar. Ondanks het feit dat dit grote prijsdoel niet werd behaald, is er ook geen sprake geweest van een correctie. De bitcoin koers heeft nog maar een klein zetje nodig om de 40.000 dollar te behalen, en dus blijft het uitermate spannend. In deze update bespreken we hoe de kaarten momenteel geschud zijn en wat je mogelijk kunt verwachten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onverwachte bitcoin sprong

Op vrijdag brak de bitcoin koers al uit een wekenlange consolidatie met het niveau rond 38.000 dollar als weerstand. Het weekend werd ingeluid op een prijs van grofweg 38.800 dollar. Normaliter vertoont bitcoin weinig prijsschommelingen gedurende het weekend, maar dit keer ging bitcoin op dezelfde voet verder als vrijdag.

Gisteren rond 20:00 uur schoot de koers in een mum van tijd omhoog tot zo’n 39.500 dollar. Na een kleine daling tot 39.100 dollar klom de koers vervolgens tot een absolute piek van nipt onder de 39.800 dollar. De laatste keer dat bitcoin op dit niveau stond was in mei 2022, vlak voor de implosie van het terra-ecosysteem.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dankzij de stijging is bitcoin aangekomen bij een zeer sterk weerstandsniveau van 40.000 dollar. Mocht bitcoin ook hier doorheen weten te knallen, ligt een prijs van 43.000 dollar in het verschiet. Wanneer bitcoin het nog bonter maakt, ligt het volgende grote obstakel tussen de 46.000 en 48.000 dollar.

Bij een daling is het belangrijk om boven de zone tussen 37.500 en 38.000 dollar te blijven om hogere prijsdoelen in zicht te kunnen houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 39.717 dollars. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 36.517.

Advertentie

$151 miljoen aan crypto liquidaties

De koersstijging heeft voor een flinke liquidatie gezorgd op de markt. Uit data van Coinglass blijkt dat er in de afgelopen 24 uur 151,05 miljoen dollar aan posities zijn geliquideerd. Bijna 42 miljoen dollar betrof long-posities, en ruim 109 miljoen dollar bestond uit short-posities.

Het leeuwendeel van alle liquidaties lag natuurlijk bii bitcoin. In totaal gaat het om 41,24 miljoen dollar. Bij ethereum (ETH) is er 32,69 miljoen aan posities geliquideerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie