Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2022 10:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 10:05

Bitcoin koers blijft stijgen en komt dichtbij cruciale grens

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers blijft stijgen en komt dichtbij cruciale grens

Foto: CASTALDOstudio.com/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisterenmiddag weer een aardig sprongetje maken en blijft daarmee de recente opwaartse trend voortzetten. Het marksentiment wordt steeds positiever terwijl de angst en onzekerheid flink afnemen. Dat is ondertussen ook te merken op de derivatenmarkt terwijl de koers steeds dichter naar een cruciale grens beweegt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers 2,5% in de plus

De bitcoin koers tikte dinsdag al even $43.000 aan, maar daar was de weerstand nog te groot. Toch kon bitcoin vervolgens op woensdag al een higher low rond $42.000 vestigen en de stijging voortzetten. Gisterenochtend was bitcoin weer in gevecht met de $43.000 en een halve dag later won de koers die strijd.

Bitcoin schoot vervolgens, eind gisterenmiddag, naar het gebied omtrent $44.000. Daar was de weerstand nog iets te groot, maar de koers bleef desondanks de rest van de dag en nacht tegen deze grens aanduwen. Vannacht piekte bitcoin even naar $44.200 en ook vanochtend kwam de koers even boven $44.000 uit.

Toch had bitcoin zojuist even moeite om aan $44.000 vast te houden en dipte even richting $43.700, maar vond hier wellicht al steun. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin naar $44.000 op KuCoin en €40.000 op Bitvavo.

Advertentie

Kan bitcoin koers door de weerstand breken?

Dat bitcoin tegen flink wat weerstand rond deze prijs aan zou lopen, werd al verwacht. Toch wordt dan vooral gekeken naar de $44.500 waar bitcoin begin deze maand en medio februari werd afgewezen.

Dat kan mogelijk weer gebeuren, zelfs al ziet de markt er ditmaal gezonder uit. Het is dan ook zeker mogelijk dat we nog een pullback zien zodra de koers het niveau rond $44.500-$45.000 test.

Dat kan leiden tot een hertest van de recente lows. Hopelijk zien we bitcoin dan snel support vinden en niet al te diep dippen. Het liefst zien we de koers boven $42.000 standhouden om niet uit het momentum te breken. Nog beter zou natuurlijk een higher low zijn boven de $43.000.

Veel analisten zijn daarom nog wat terughoudend over deze stijging. Zij zijn van mening dat bitcoin eerst door $46.000-$47.000 moet breken voordat we echt kunnen spreken over een vervolg van de bull-markt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BTC Open Interest neemt toe, volatiliteit verwacht

De stijging van gisteren ging wederom gepaard met een zogenaamde short squeeze. We zien echter dat het positieve sentiment ook ervoor zorgt dat sommige handelaren weer groots inspelen op de derivatenmarkt en dat de open interest keihard stijgt. Dat kan volgens meerdere analisten tot zeer volatiele tijden leiden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra blijft bitcoin kopen

Ondertussen blijft het Terra (LUNA) project massaal in BTC investeren. Terra wil zijn UST stablecoin koppelen aan BTC en is van plan maar liefst $10 miljard in BTC te steken. Het project is daarmee deze week begonnen en doet dat in stapjes van $125 miljoen. Dit soort investeringen kunnen natuurlijk een flinke boost geven aan de prijs.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie