Timo Bult Timo Bult
01/10/2021 07:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2021 07:57

Bitcoin koers breekt uit! Ethereum en cardano stijgen, maar deze altcoins gaan nog harder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De bitcoin koers gaat naar $300.000 volgens deze experts!

De bitcoin (BTC) koers lijkt nu toch eindelijk aan een serieuze poging bezig te zijn om de dalende trendlijn van de afgelopen periode te breken! Daarmee nadert de koers nu direct de volgende weerstandszone, zetten we in een keer door? Ook ethereum (ETH) maakt op het moment van schrijven een mooie beweging en poogt opnieuw de belangrijke weerstand bij $3.000 te breken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers stijgt, het begin van een verder herstel?

In zijn dagelijkse koersupdate voor Insiders opperde Michiel al de mogelijkheid dat het weekend groen kleurt. Heb je zijn koersvideo nog niet gezien? Bekijk hem dan hier terug. Ben je nog geen Insider? Probeer het lidmaatschap de eerste 30 dagen gratis uit via deze link.

Bitcoin heeft de afgelopen uren een mooie beweging laten zien in wat lijkt op een klassieke uitbraak boven een trendlijn. Gisteren bereikte de koers deze trendlijn, die sinds 24 september werd gevormd, maar kon hier niet direct bovenuit breken. De bulls gaven echter niet op en in plaats van een nieuwe duik richting de support-zone bij $41.000, zetten zij nog een keer aan. Na een strijd van ongeveer 24 uur lijkt het nu dan toch te lukken!

Na een stuiter bovenop de eerder genoemde dalende trendlijn lijkt de koers nu uit te breken. De afgelopen vier uur is bitcoin 3% in waarde gestegen en is de waarde van de moeder der aller cryptocurrencies op het moment van schrijven $44.722 op crypto exchange Coinbase.

De weg omhoog lijkt echter niet direct open te liggen. Zo bereiken we op dit moment de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek. Hier vlak boven bevindt zich de 200-dagen moving average (MA). Bovendien kan $45.000 als rond getal natuurlijk een psychologische weerstand vormen. Kortom, de komende uren blijft het opletten!

https://twitter.com/devchart/status/1443840800882896918

Advertentie

Altcoins volgen bitcoin

Bitcoin staat met de beweging van vanochtend ten opzichte van 24 uur geleden ruim 3% in de plus. Ethereum lijkt daarnaast tevens goede zaken te kunnen doen. De altcoin probeert op dit moment opnieuw om de weerstand bij $3.000 te breken en staat 2,6% in de plus. Cardano (ADA) stijgt eindelijk eens een beetje en staat 2,5% in de plus. Over de afgelopen 7 dagen staat ADA desalniettemin nog steeds 7% in de min en is de slechtste presteerder van de top 10.

Binnen de top 100 is OMG Network (OMG) met 20% de grootste stijger. Vechain (VET) doet tevens goede zaken en staat 16% in de plus. Qtum (QTUM) en tezos (XTZ) stijgen 15% en 12% respectievelijk. Een mooi begin van de vrijdag dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie