Kevin Schijven Kevin Schijven
25/01/2023 09:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2023 09:21

Bitcoin koers daalt, is de bearmarkt rally voorbij?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) leek gisterenavond weer even de $23.000 te heroveren, maar maakte afgelopen nacht een flink duik. De koers zakte met meer dan 3% in enkele uren en kwam zo diep uit als $22.300. Toch maakte bitcoin daar gelijk een bounce terug naar $22.600. Vanaf daar is de koers gestaag aan het stijgen en komt op het moment van schrijven uit op $22.650 op Binance en €20.835 op Bitvavo, maar lijkt al wat weerstand tegen te komen.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 1%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $437 miljard en de dominantie op 42,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Is de bitcoin bearmarkt rally voorbij?

Er wordt gespeculeerd dat de recente bearmarkt rally werd aangedreven door vertrouwen in betere macro-economische omstandigheden na een zeer ongunstig 2022. Zoals Ecoinometrics aantoont, kunnen ook bearmarkt rallies lang duren:

Of het vertrouwen in betere macro omstandigheden terecht is, komen we wellicht op 1 februari te weten. Dan krijgen we namelijk na de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) te horen wat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, van plan in. De crypto markt wordt daarnaast, net als aandelen, aangedreven door liquiditeit, meldt Fidelity analist Jurrien Timmer. Echter kan de liquiditeit weer afnemen als de Fed door blijft zetten met quantitative tightening (QT).

Advertentie

Retail investeerders remmen af, miners verkopen weer

Er wordt daarnaast ook gespeculeerd dat de recente rally het resultaat was van fear of missing out (FOMO) onder retail, of particuliere, investeerders. Een grote groep investeerders had verwacht dat zij nog het hele jaar hadden om op de low in te kopen, maar besloten onlangs toch al in te stappen uit vrees de boot te missen. Echter lijkt het koopgedrag onder hen te vertragen, meldt analist Maartunn.

Volgens analist Lupin zijn bitcoin miners ook weer begonnen met verkopen van hun BTC. Nu de bitcoin prijs eindelijk weer hoger ligt dan de mining kosten, zien we hun voorraden weer in een rap tempo afnemen. Zij hebben namelijk cash nodig, zegt de analist.

Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin-holders ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie