Ivo Melchers Ivo Melchers
24/10/2023 20:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 20:26

Bitcoin koers daalt na domper BlackRock beursfonds

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt na domper BlackRock beursfonds

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De ontwikkelingen rondom de komst van een bitcoin (BTC) beursfonds volgen elkaar in rap tempo op momenteel. Dit keer hebben we echter een lichte teleurstelling te verwerken. De ticker van BlackRock’s iShares bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) is namelijk weggehaald van de website van de Amerikaanse Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). Gisteravond, enkele uren voordat de koers zijn jaarlijkse piek van zo’n 35.000 dollar bereikt, werd de vermelding gespot.

Andrew Tate gaat 100 miljoen dollar aan bitcoin kopen
Andrew Tate gaat 100 miljoen dollar aan bitcoin kopen

Bitcoin ETF BlackRock verdwijnt van DTCC website

Het nieuws van de notering op de website van DTCC was één van de katalysatoren die het optimisme omtrent de komst van een bitcoin spot-ETF gigantisch liet stijgen.

De DTCC is verantwoordelijk voor het afhandelen van alle transacties die plaatsvinden op de NASDAQ-beurs, waar BlackRock haar bitcoin spot-ETF wil verhandelen.

De andere gunstige ontwikkeling was het verkrijgen van een zogenoemd CUSIP-nummer, een unieke identificatiecode voor effecten, waardoor BlackRock mogelijk deze maand al zou kunnen starten met de voorfinanciering van hun beursfonds.

Het verhoogde vertrouwen onder investeerders kwam tot uiting in de gigantische stijging van de bitcoin koers. De ETF-hype heeft de koers weer op een niveau gebracht dat sinds de crash van het Terra-ecosysteem, die begin mei 2022 plaatsvond, niet meer is gezien.

Aan het einde van de middag werd een klein deel van de euforie ingeperkt nadat bleek dat de ticker van BlackRock’s spot-ETF, ‘IBTC’, niet langer op de website van DTCC te zien is.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas denkt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wellicht zou hebben gecommuniceerd met BlackRock om te wachten met de vermelding. Een andere mogelijkheid volgens hem is dat ze willen wachten tot ze slechts enkele dagen, en ‘’geen weken of maanden’’, verwijderd zijn van een goedkeuring.

Op het moment van schrijven is de website van de DTCC tevens uit de lucht. Het lijkt erop dat er sprake was van een enorme hoeveelheid verkeer van mensen die het nieuws zelf wilden controleren.

Bitcoin koers onderuit

Voordat de verwijdering werd ontdekt, handelde de bitcoin koers vlak boven de 34.500 dollar. Het nieuws verspreidde zich snel en veroorzaakte een snelle koersdaling tot een dieptepunt van onder de 33.300. De totale daling stond gelijk aan zo’n 3,5 procent.

Inmiddels staat de koers echter weer wat hoger. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs gelijk aan 33.800 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie