Kevin Schijven Kevin Schijven
13/10/2022 07:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 07:16

Bitcoin koers kan vandaag heftig reageren op CPI en uitbreken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kan vandaag heftig reageren op CPI en uitbreken

Foto: phanurak rubpol/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint in een steeds krapper bereik te bewegen terwijl de volatiliteit verder afneemt. Het is wellicht de stilte voor de storm. De verwachting is dat bitcoin later vandaag heftig kan reageren. Bitcoin bleef in de afgelopen 24 uur hangen tussen $19.070 en $19.200. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.040 op Binance en €19.650 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 9%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $366 miljard en de dominantie op 40,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

CPI kan vandaag veel volatiliteit veroorzaken

Bitcoin reageerde gisteren nauwelijks op de publicatie van de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) noch op de Federal Open Market Committee (FOMC) notulen. De kans lijkt echter groot dat dit vandaag anders zal uitpakken met de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). De markten hebben dit jaar al vaker heftig gereageerd op deze CPI.

De markt verwacht dat de CPI zal dalen van 8,3% naar 8,1%. Dat is echter natuurlijk nog steeds zeer hoog en dat betekent dat de Federal Reserve hoogstwaarschijnlijk haar huidige monetaire beleid zal doorzetten qua renteverhogingen.

Mocht de CPI toch beter uitpakken dan verwacht wordt, en onder 8% vallen, dan zien we wellicht een kleine opluchting op de financiële markten en een zogenaamde relief rally. Pakt de CPI echter hoger uit dan verwacht, dan lijkt de kans groot dat de markten, waaronder bitcoin, negatief zullen reageren. De publicatie volgt om 14:30 Nederlandse tijd.

Advertentie

Bitcoin futures open interest naar recordhoogte

Ondertussen stijgt de zogeheten open interest (OI) op bitcoin futures naar een all-time high (ATH) van 3,2%, meldt analysebedrijf Delphi Digital:

Deze hoge open intererst, gepaard met het lage handelsvolume, kan opzich ook al voor flink wat volatiliteit zorgen. De bitcoin koers staat op het punt een richting te kiezen, meldt analist Avi Felman:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Welke richting gaat bitcoin koers op?

Analist Il Capo of Crypto is nog altijd overtuigd dat bitcoin eerst een kleine bounce maakt naar $21.000 en vervolgens helemaal naar $16.000 of lager kan vallen. Ook de analisten van Crypto Insiders zijn nog zeer bearish over de bitcoin koers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie