Kevin Schijven Kevin Schijven
06/05/2022 08:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 08:54

Bitcoin koers keldert hard door hoge angst, meer volatiliteit opkomst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is waarom Bitcoin vandaag het hardst is gedaald in 4 maanden

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC), alsmede veel aandelenmarkten, zagen een korte opleving na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag. We waarschuwden echter al dat het mogelijk nog niet het einde was van de huidige neerwaartse trend door de hoge angst op de financiële markten. De opleving was echter nog korter van duur dan werd verwacht.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers zakt met 9%

De bitcoin koers tikte woensdagavond bijna $40.000 aan na de FOMC meeting. Vervolgens daalde bitcoin gestaag van $39.850 naar $39.500 tegen het eind van gisterenmiddag. Toen begon bitcoin hard te kelderen richting de $36.000 met een dip naar $35.800.

Gedurende nacht hield bitcoin stand rond $36.500, maar op het moment van schrijven zakt bitcoin weer naar een prijs van $36.000 op KuCoin en €34.050 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag maar liefst 9% in de min.

Advertisement

Forse bitcoin long squeeze

De koersdaling van bitcoin ging gepaard met een enorme zogeheten long squeeze. Volgens gegevens van Coinglass werden in de afgelopen 24 uur meer dan $200 miljoen aan futurescontracten geliquideerd, voornamelijk long positities. Voor alle cryptocurrencies was dat zelfs $400 miljoen. De daling ging ook gepaard met een herdistributie van BTC onder lange termijn houders en whales.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin correlatie met aandelen

Daarnaast viel de koersdaling van bitcoin ook weer samen met roodkleurende aandeelmarkten als de Nasdaq en S&P 500. Ook Aziatische beurzen openen vandaag in het rood. Vooral de meer risicovolle aandelen van technologiebedrijven, waar bitcoin momenteel nog een hoge correlatie mee heeft, vangen zware klappen. Ook viel de daling wederom samen met een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) koers, al is deze op het moment van schrijven toch fors aan het dalen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Breekt de bitcoin koers uit het trendkanaal?

Bitcoin zit sinds eind maart in een neerwaartse trend, maar zat mogelijk alsnog in een opwaartse trend sinds de low van eind januari. De koers is nu echter toch ook uit dit trendkanaal gebroken en dat is wellicht geen goed teken. Bitcoin zit mogelijk nog wel in een opwaartse trend sinds de low van afgelopen zomer, toen de koers onder $30.000 dook. We moeten ondertussen rekening houden dat de koers mogelijk weer deze lows gaat hertesten.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer volatiliteit wordt verwacht

Toch melden sommige analisten, zoals de veteraan Peter Brandt, dat de financiële markten wellicht een trendommekeer zullen maken en dat zou ook bitcoin weer wat ruimte kunnen bieden.

Ondertussen zien we een flink instroom van stablecoins naar exchanges plaatsvinden. De verwachting is dat we meer volatiliteit met de koersen de komende tijd zullen zien.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement