Kevin Schijven Kevin Schijven
24/02/2023 09:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 09:25

Bitcoin koers keldert weer onder $24.000 terwijl verkoopdruk hoog ligt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers keldert weer onder $24.000 terwijl verkoopdruk hoog ligt

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Na de afwijzing op $25.000 dipte Bitcoin (BTC) al onder $24.000. Gisterenochtend herstelde de koers enigszins, maar kwam niet verder dan $24.600. Gisterenmiddag maakte bitcoin weer een forse duik onder $24.000 en kwam zo diep uit als $23.600. Het lukt bitcoin vooralsnog niet om $24.000 te heroveren, maar loopt hier tegen weerstand aan. De BTC koers komt op het moment van schrijven uit op $23.930 op Binance en €22.600 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,3% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 3%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $461 miljard en de dominantie op 42,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 53 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin handelsvolume en verkoopdruk

Zoals analysebedrijf Kaiko aantoont, ziet het dagelijkse handelsvolume voor bitcoin in 2023 al een stuk anders uit dan in 2022. Deze ligt gemiddeld een stuk hoger en dan tellen we natuurlijk niet de crashes van Terra en FTX mee, die voor korte pieken in het volume zorgden met alle paniek.

Het volume ligt momenteel echter vooral aan de verkoperskant, meldt analist Maartunn. Deze verkoopdruk verklaart mogelijk de recente dip en deze druk ligt nog steeds hoog.

Analysebedrijf Santiment meldt daarnaast dat de groei van het aantal “shark en whale” adressen, wallets tussen de 1.000 en 10.000 BTC, momenteel stil ligt. Zodra deze aantallen weer beginnen te stijgen is dat mogelijk een teken van een uitbraak die kan volgen, zegt het analysebedrijf.

Advertentie

Bitcoin fundamentele factoren verbeteren

Zoals analist Charles Edwards aangeeft, lijken de macro-economische omstandigheden langzamerhand een minder grote impact te hebben op de markten en koersen. We zien de correlaties de laatste tijd voorzichtig afnemen. De waardering lijkt langzamerhand terug te keren naar de fundamentele factoren voor assets als bitcoin.

Echter valt het analist Cauê Oliveira op dat deze fundamentele factoren minder snel verbeteren dan tijdens vorige marktcycli. Dat is mogelijk een teken dat macro-economische factoren toch nog altijd investeerders terughoudend maakt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining difficulty schiet vandaag omhoog

Tegen middennacht vandaag zal de zogenaamde bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, weer aangepast worden. De laatste tijd blijft deze alsmaar stijgen en vandaag krijgen we waarschijnlijk weer een enorme sprong.

De verwachting is dat de difficulty vandaag met 11,4% zal stijgen naar een nieuw record van 43,6 T tegen een gemiddelde hash rate rond 310 exahashes per seconde (EH/s).

Dat zal ervoor zorgen dat de druk op miners weer toenemeent, maar deze ligt al niet meer zo hoog als vorig jaar door de recente koersstijging (en de komst van NFT’s).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie