Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2022 10:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 10:18

Bitcoin koers kleurt rood, maar investeerders blijven accumuleren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kleurt rood, maar investeerders blijven accumuleren

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sluit hoogstwaarschijnlijk januari 2022 af in het rood. De cryptocurrency-markt is nog altijd onzeker en erg terughoudend vanwege macro-economische toestanden. Het monetaire beleid van de Federal Reserve zorgde ervoor dat aandeelmarkten in januari flink daalden en deze trokken toen bitcoin mee. Nu lijken de zorgen vooral te maken te hebben met nieuwe regulering van crypto in de VS, die wellicht nog in februari wordt aangekondigd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt weer iets

De bitcoin koers kwam vrijdagnacht bij $38.000 aan en kon gedurende zaterdag voorzichtig door deze grens duwen. Bitcoin leek hier stand te houden, maar gisteren begon de koers langzamerhand grip op de $38.000 te verliezen.

Bitcoin dipte gisterenavond al even naar $37.500. Daar maakte de koers eerst nog een bounce en schoot even naar $38.300, maar werd hier hard afgewezen. Bitcoin kelderde vervolgens naar $36.800, een daling van 3,9% in enkele uren. Dat betekent dat bitcoin afgelopen week uiteindelijk dus toch onder de $38.000 sloot.

Desondanks kon bitcoin vanochtend weer houvast vinden aan de $37.000 en was de dip wellicht een higher low ten opzichte van de dalen van kort voor het weekend. Echter lopen we door het lage volume wellicht voor op de feiten. Het is vanwege het Chinese nieuwe jaar wellicht de komende week zeer rustig op markten in Azië en blijft het volume laag. Bitcoin komt op het moment van schrijven op $37.200 uit op Binance en op €33.300 op Bitvavo.

Advertentie

On-chain analisten nog altijd zeer positief

Mocht bitcoin afgelopen nacht inderdaad een higher low gevestigd hebben, dan zou de koers ook weer een higher high op kunnen zoeken. Dan zou de opwaartse trend, die begon na de dip van afgelopen maandag, verder door kunnen zetten. Echter zien we deze trend voor nu afremmen.

Dat zou kunnen betekenen dat bitcoin voor nu consolideert in dit bereik. Het blijft ook nog altijd mogelijk dat we een hertest zien van het dieptepunt van afgelopen week rond $33.000. Toch zijn veel analisten overtuigd dat de koers op een gegeven moment naar boven uitbreekt en de meeste on-chain gegevens lijken dat te ondersteunen. Zo blijven investeerders nog altijd BTC accumuleren, zoals hieronder te zien:

https://twitter.com/decodejar/status/1488046902042329089

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie