Ivo Melchers Ivo Melchers
26/09/2023 05:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:05

Bitcoin koers klimt langzaam omhoog: wat vandaag belangrijk is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers klimt langzaam omhoog: wat vandaag belangrijk is

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Er lijkt geen einde te komen aan de zijwaartse prijsactie van bitcoin (BTC). De prijs consolideert al wekenlang in dezelfde range en vooralsnog kan niets daar verandering in brengen. Gisteren is de koers langzaam omhooggeklommen richting de volgende halte. In deze ochtendupdate bespreken we hoe de koers er momenteel voorstaat en welke levels cruciaal zijn om gehakt van te maken. Bovendien zullen we vandaag enkele belangrijke data uit de Verenigde Staten voorgeschoteld krijgen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers nadert weerstand

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers. Zoals gezegd is deze gisteren begonnen aan een opwaartse beweging. Rond 14:30 uur werd de weg naar boven ingezet en steeg de prijs van 26.000 dollar tot een piek van boven de 26.400 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Met de prijsstijging heeft bitcoin terrein gewonnen boven het weerstandsniveau van 26.200 dollar. Bovendien komt het belangrijke koersniveau van 26.700 dollar langzaam in zicht. Dit is een belangrijke weerstand die bitcoin slechts twee keer met overtuiging heeft gepasseerd in de afgelopen weken sinds het in een krap bereik rondom de 26.000 dollar beweegt.

Tegelijkertijd is de DXY (U.S. Dollar Index) bezig aan een historische stijgende trend. Het stijgt al 10 achtereenvolgende weken en deze week staat het vooralsnog ook in de plus. Sinds 2014 heeft de DXY, dat doorgaans negatief correleert met risicovolle activa zoals BTC, niet meer zo’n indrukwekkende stijging beleeft. Momenteel nadert het echter een belangrijke weerstand en een correctie zou wat dat betreft positief zijn voor de BTC koers.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.348 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 24.854.

Advertisement

Altcoins consolideren: BNB en ETH blinken uit

Binnen de top 10 cryptocurrencies is het beeld niet anders als bij bitcoin. Echte uitblinkers zijn er niet en alle grootste altcoins staan ongeveer op eenzelfde prijs als gisteren. Build ’n build (BNB) en ethereum (ETH) staan het meest in de plus met stijgingen van respectievelijk 1,15 en 0,84 procent.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: data over de Amerikaanse economie

Op de economische agenda is te zien dat vandaag enkele datapunten uit de VS vrijgegeven zullen worden die een beeld schetsen van de huidige staat van de Amerikaanse economie. Allereerst wordt om 14:00 uur de Bouwvergunningen gepubliceerd. De verwachting ligt op 1,543 miljoen, terwijl dit vorige week lager uitkwam op 1,443 miljoen.

Om 16:00 uur krijgen we vervolgens het CB Consumentenvertrouwen en de Nieuwe Woningen Verkoop van augustus.

Het CB Consumentenvertrouwen meet het niveau van vertrouwen van de consument in de totale economische activiteit. De verwachting is dat deze uitkomt op 105,5, terwijl deze vorige maand nog gelijk stond aan 106,1.

De verwachting voor de Nieuwe Woningen Verkoop, die op jaarbasis het aantal nieuw verkochte residentiële woningen meet, ligt op 700.000. Een maand terug kwam deze nog uit op 714.000.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement