Kevin Schijven Kevin Schijven
11/04/2023 07:55 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 07:55

Bitcoin koers knalt naar $30.000 voor het eerst in 10 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fonds van Blackrock kan $30 biljoen binnenslepen

Foto: Varga Jozsef Zoltan/Shutterstock

We hadden al verwacht dat de volatiliteit van bitcoin (BTC) deze week zou toenemen, maar eigenlijk pas na Pasen. Toch begon de koers gisteren al hard te stijgen. Bitcoin doorbrak in eerste instantie de $28.600, de bovenkant van het bereik waar de koers weken in vastzat. Vervolgens maakte bitcoin meerdere sprongetjes en piekte afgelopen nacht rond $30.400. Het is de eerste keer sinds begin juni 2022 dat bitcoin weer boven $30.000 uitkomt en ligt momenteel op een prijs van $30.095 op Binance en €27.615 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 6,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 95%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $582 miljard en de dominantie op 47%. De Fear & Greed Index komt uit op 68 (Greed).

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin Short Squeeze

De flinke stijging ging gepaard met een massale liquidatie van short posities, oftewel een zogeheten short squeeze. Maar liefst $145 miljoen werd geliquideerd waarvan 87% short posities waren, blijkt uit data van Coinglass.

Volgens Julio Moreno, hoofd onderzoek van CryptoQuant, gaat de doorbraak van $30.000 gepaard met een sterke activiteit op de futuresmarkt en zien we een flinke stijging in de open interest.

Toch zegt Glassnode analist Checkmate dat de huidige rally voornamelijk wordt aangedreven door de spotmarkt in plaats van de derivatenmarkt.

Advertentie

Morgen meer volatiliteit verwacht

Ondanks de heftige stijging, wordt alsnog meer volatiliteit morgen verwacht. Dat komt omdat we morgen weer de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) hebben, die de markten het afgelopen jaar al vaker heftig heeft laten bewegen. Dan volgt later op de dag ook de publicatie van de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting minutes, of notulen.

Daar blijft het niet bij: ook volgt morgen een langverwachte grote update voor het Ethereum (ETH) netwerk. Dan worden eindelijk ETH opnames mogelijk en kan dus ook voor flink wat volatiliteit zorgen op de crypto-markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin Ordinals blijven populair

Ondertussen blijven Bitcoin NFT’s zeer populair. Volgens Dune Analytics zijn in slechts twee maanden meer dan een miljoen inscripties gemaakt met Ordinals. Er is blijkbaar toch een grote vraag om Bitcoin meer dan alleen als een betalingsnetwerk te gebruiken. Het zorgt ook voor stijgende transactiekosten waardoor de druk op miners verlicht wordt.

Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goud terug op $2.000

De koers van goud hadna de enorme stijging van afgelopen maand, een minder sterke week achter de rug en tikte gisteren de laagste prijs aan in een week. Dat had volgens analist Mya Saefong vooral te maken met winstneming en een stijgende dollar.

Inmiddels is de dollar weer aan het dalen en is goud, net als bitcoin, aan het stijgen. De goudprijs komt op het moment van schrijven weer precies uit op de beruchte $2.000 per troy ounce uit.

Wat het investeren in goud op dit moment nog aantrekkelijker maakt is het feit dat GoldRepublic nieuwe gebruikers een fraai cadeau geeft: 1 gram goud ter waarde van zo’n 56 euro! Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt, ontvang je deze gram goud op je account.

$1 miljoen bitcoin koers nog altijd mogelijk, zegt crypto-marktexpert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie