Kevin Schijven Kevin Schijven
05/05/2022 09:07 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 09:07

Bitcoin koers maakt flinke sprong na FOMC, maar hoe nu verder?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC koersverwachting: 10 jaar oude bitcoin worden verkocht

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon gisteren, in aanloop naar de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC), al te stijgen. Na de meeting maakte bitcoin een flinke sprong waardoor het marktsentiment iets positiever wordt en de angst iets afneemt. Desondanks is het nog geen echte uitbraak en blijft de angst zeer hoog.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt met 3%

De bitcoin koers dipte dinsdag weer naar $37.600, mogelijk de onderkant van dit bereik. Toen maakte bitcoin een flinke bounce en schoot in een ruk door naar $39.000. Daar stoeide bitcoin de rest van de dag mee.

Kort na aanvang van de FOMC meeting steeg bitcoin even naar $39.250 maar werd hier in eerste instantie afgewezen en zakte naar $38.750. Vervolgens kwam naar buiten dat de Federal Reserve de rentetarieven, zoals verwacht, met een half procent verhoogt.

Bitcoin maakte toen een flinke sprong en schoot naar een piek van $39.950. Dat bleef echter vooralsnog het hoogtepunt. De rest van de nacht zakte de koers langzamerhand naar $39.650, maar hield daar stand.

Vanochtend heeft bitcoin echter meer moeite om hieraan vast te houden en zakt op het moment van schrijven naar $39.550 op KuCoin en €37.350 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin alsnog 3% in de plus vandaag.

Advertentie

Prijzen stijgen na FOMC meeting

Na de FOMC meeting kondigde de Federal Reserve gisterenavond aan dat de rente met een half procent, oftewel 50 basispunten, wordt verhoogd. Dat zorgde er voor dat de angst op de markt iets afnam. Toch is dat is de grootste verhoging in 22 jaar en wellicht volgen nog meer dit jaar. De volgende FOMC meeting vindt op 14-15 juni plaats.

De stijging van bitcoin viel samen met groenkleurende aandelenmarkten als de Nasdaq en S&P 500. De stijging ging ook gepaard met een dalende Amerikaanse dollar index (DXY) koers. De DXY was maandenlang aan het stijgen, maar dat remde vorige week af en de koers kreeg gisteren een klap. Het lijkt er nog steeds sterk op dat de richting van DXY bepalend is voor de meer risicovolle markten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bulls vs bears

Ondertussen laait in de crypto-wereld weer de discussie op of bitcoin in een bear-markt zit of nog steeds in een middencorrectie van een bull-markt.

Als bitcoin deze trendommekeer wil doorzetten, dan moet de koers eerst van deze $39.600 support maken. Dan moet de koers de $40.000 heroveren. Daarna ligt een belangrijk weerstandsgebied tussen $40.600 en $40.900. Dan volgt mogelijk een hertest van het gebied tussen $42.500 en $43.000. Echter moet bitcoin wellicht zelfs de $48.000 eerst heroveren om van een daadwerkelijke trendommekeer te kunnen spreken.

Veel analisten blijven dan ook nog bearish en verwachten dat bitcoin afgewezen worden rond een van de bovenstaande weerstandniveaus. Dan wordt het de vraag of het gebied tussen $38.000 en $39.000 wederom standhoudt met de $37.600 mogelijk als onderkant van dit bereik. Anders kan bitcoin wellicht weer de lows van begin dit jaar of afgelopen zomer opzoeken. Aangezien de bulls en bears nog steeds bijna even hard aan beide kanten trekken, blijft bitcoin wellicht nog langer in dit bereik hangen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aantal bitcoin adressen neemt toe

Desondanks zijn er nog altijd zeer positieve on-chain gegevens te vinden. Ditmaal over de stijging van het aantal gebruikers. Zo meldt analist Ali Martinez, gebaseerd op data van Glassnode, dat het aantal nieuwe adressen op het BTC netwerk een bullish divergence vormt tegen de prijs. Maar liefst 422.000 nieuwe adressen werden gecreëerd tijdens de recente daling.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie