Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2024 11:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2024 10:33

Bitcoin koers ‘minimaal $1 miljoen’ in 2030, denkt Twitter-oprichter

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers ‘minimaal $1 miljoen’ in 2030, denkt Twitter-oprichter

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Bitcoin (BTC) koersvoorspellingen zijn er in alle geuren en kleuren. Binnen de crypto-wereld zijn er verschillende bekende figuren die verwachten dat de koers op den duur de magische 1 miljoen dollar zal bereiken. Twitter-oprichter Jack Dorsey, een bekende Bitcoin bull, mag zich na een recent interview nu ook in dit befaamde lijstje voegen.

Bitcoin schiet omhoog, maar waarom eigenlijk?
Bitcoin schiet omhoog, maar waarom eigenlijk?

Bullish over langetermijn van BTC

Dorsey, oprichter en CEO van financieel technologiebedrijf Block, verscheen gisteren op Pirares Wire in een interview met de Amerikaanse journalist Mike Solana. Het interview ging met name over de exit van Dorsey bij Twitter, wat inmiddels is omgedoopt tot ‘X’, en de decentrale spinoff Bluesky. Aan het einde van het gesprek werd tevens aandacht besteed aan ‘s werelds grootste crypto. Specifiek werd hem gevraagd een voorspelling te doen voor de bitcoin koers in het jaar 2030.

Dorsey vertelde aan Solana dat hij gelooft dat de prijs van bitcoin tegen 2030 “minstens een miljoen” kan bereiken. ‘’Ik denk inderdaad dat het dat getal bereikt en daar voorbij gaat,’’ voegde hij toe.

Dorsey benadrukte echter dat de prijs van bitcoin niet zozeer het meest interessant is voor hem. In zijn ogen zijn de samenwerkende sfeer van het ecosysteem en de gezamenlijke pogingen om het netwerk te versterken veel fascinerender. Hij verwoorde het als volgt:

‘’Het meest verbazingwekkende aan Bitcoin, naast het oprichtingsverhaal, is dat iedereen die eraan werkt, of ermee betaald wordt, of het voor zichzelf koopt — iedereen die enige moeite doet om het te verbeteren — het hele ecosysteem beter maakt, wat de prijs doet stijgen. Het is een fascinerend ecosysteem en beweging, meer dan wat dan ook. Het heeft me veel geleerd.’’

Advertentie

Jack Dorsey en Bitcoin

Dorsey doet zelf ook zijn stinkende best om de adoptie van het Bitcoin netwerk tot een hoger niveau te tillen. Zo heeft zijn bedrijf Block vorige maand nog de ontwikkeling van een drie-nanometer chip afgerond om Bitcoin mining verder te decentraliseren. Ook heeft het beursgenoteerde bedrijf een eigen bitcoin hardware wallet op de markt gebracht, gericht op massa-adoptie.

Vorige week kon je tevens in het Bitcoin nieuws lezen dat Block, het moederbedrijf van betaalplatformen Square en Cash App, elke maand 10 procent van zijn brutowinst uit bitcoin-producten zal investeren in de crypto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie