Ivo Melchers Ivo Melchers
25/04/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2024 18:56

Revolutionaire Bitcoin mining plannen onthuld door Twitter-oprichter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Revolutionaire Bitcoin mining plannen onthuld door Twitter-oprichter

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Het bedrijf van Bitcoin (BTC) maximalist en Twitter oprichter Jack Dorsey heeft een volledig mining chip- en mijnbouwsysteem aangekondigd. Het gaat om zijn bedrijf Block, dat eerder bekend stond als Square.

Block heeft de ontwikkeling afgerond van een drie-nanometer chip die gebruikt wordt voor BTC mining. Dorsey had al in oktober 2021 het idee voorgesteld voor een benadering om Bitcoin mining te decentraliseren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BTC mining decentralisatie

De filosofie hierachter is dat wanneer meer partijen deelnemen aan het mining proces het netwerk robuuster wordt tegen aanvallen. Centralisatie in mining kan namelijk leiden tot het risico dat één entiteit of een klein aantal entiteiten voldoende rekenkracht bezit om invloed uit te oefenen op blockchain verificaties, bekend als de zogenoemde 51% aanval.

De nieuwe chip is ontwikkeld om de mijnbouw minder afhankelijk te maken van een klein aantal chipproducenten, die tot nu toe de markt domineren. Naast de chip is Block van plan om een compleet mijnbouwsysteem aan te bieden, ontworpen volgens hun eigen specificaties, om zo bij te dragen aan de decentralisatie van Bitcoin mining.

Het volledige mining systeem van Block is ontworpen om een allesomvattende oplossing te bieden voor Bitcoin mining, die zowel hardware als software omvat, ontworpen volgens hun eigen specificaties.

In mei 2023 voltooide Block het prototypeontwerp van een vijf-nanometer BTC miningchip. De firma heeft de mining-gemeenschap opgeroepen om verdere feedback te geven, vooral over de uitdagingen die ze ondervinden bij de aankoop van mining-apparatuur, onderhoud, transparantie en softwareproblemen.

Advertentie

Verhoogde inkomsten voor miners

De halving is een belangrijk evenement voor het Bitcoin netwerk, maar komt tegelijk ook met zorgen. Door de beloningen voor het controleren van transacties te verlagen, worden miners onder druk gezet.

Echter, tegen de verwachtingen in hebben miners na de vierde halving juist hogere inkomsten gegenereerd. De inkomsten zijn nu namelijk driemaal hoger dan vóór de Bitcoin halving. Dagelijks verdienen miners nu ongeveer 22 bitcoins, vergeleken met 7 bitcoins voorheen.

De toename wordt voornamelijk gedreven door hogere transactiekosten op het netwerk. Innovaties zoals het Runes protocol, dat het lanceren van tokens op de Bitcoin blockchain vereenvoudigt, hebben een stijging in het aantal transacties veroorzaakt. Dit leidt tot hogere vergoedingen die miners ontvangen per transactie.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie