Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/04/2024 19:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 15:51

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) halving zorgt over het algemeen voor een daling in de inkomsten van miners. Dit komt doordat de beloningen die zij krijgen voor het verifiëren van een blok gehalveerd worden. Opvallend genoeg zien miners op het moment hogere inkomsten dan vóór de halving.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC miners lopen binnen

De totale verdiensten van miners zijn momenteel ongeveer drie keer hoger dan vóór de Bitcoin halving. Ze verdienen volgens data van crypto-analyseplatform IntoTheBlock zo’n 22 bitcoins per dag in plaats van de eerdere 7 bitcoins.

De voornaamste oorzaak van de hogere inkomsten komt door een verhoging in de transactiekosten op het netwerk. Platformen zoals het nieuwe Runes protocol stellen gebruikers in staat om eenvoudig tokens op de Bitcoin blockchain te lanceren. Het zorgde voor een rage omtrent meme coins met een forse toename in transacties, en dus de onderliggende vergoedingen, als gevolg.

Advertentie

Een duurzame ontwikkeling

Volgens de analisten van IntoTheBlock is dit een gezonde en duurzame ontwikkeling voor het netwerk. Miners zullen immers door elke opvolgende halving steeds minder gaan verdienen voor het controleren van transacties. Een toename van transacties kan miners een nieuwe bron van inkomsten geven.

Er wordt echter gewaarschuwd dat de huidige transactiekosten geen garanties zijn voor de toekomst. Al verwachten de analisten dat de huidige situatie nog zes tot achttien maanden kan duren. In de toekomst zou mogelijk 15 procent van de miner inkomsten kunnen gaan bestaan uit transactiekosten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vraag kan 5x groeien

Volgens analisten van crypto exchange Bitfinex zullen we binnenkort nog een stijging gaan meemaken van de BTC koers. Ze verwachten namelijk dat de halving tot een aanzienlijke toename in de vraag naar bitcoins zal zorgen. Met de vermindering van het aantal dagelijks geminede bitcoins van ongeveer 900 naar 450 BTC, signaleert dit een mogelijk tekort gezien de vraag mogelijk vijfmaal het nieuwe aanbod zal overtreffen.

De daling in nieuwe bitcoins betekent dat er dagelijks minder bitcoins voor verkoop beschikbaar zijn, wat de prijs kan opdrijven. Tegelijkertijd blijkt uit data van Glassnode dat de uitstroom van ’s werelds grootste crypto naar exchanges een piek heeft bereikt, een indicatie dat meer investeerders hun bitcoins naar veiligere, offline wallets verplaatsen. Dit kan leiden tot een nog kleiner aanbod op de markt, wat de prijzen omhoog verder zou kunnen stuwen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie