Thom Derks Thom Derks
16/02/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2023 20:00

Bitcoin koers naar $30.000 in eerste kwartaal 2023, zegt miljardair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers naar $30.000 in eerste kwartaal 2023, zegt miljardair

Foto: Velishchuk Yevhen/Shutterstock

Als het aan Mike Novogratz van Galaxy Digital ligt, dan is de kans aanwezig dat bitcoin (BTC) de huidige opleving doorzet tot een koers van 30.000 dollar. Novogratz staat binnen de industrie bekend om zijn gewaagde uitspraken en hoewel hij hier ook bullish is, valt de voorspelling van 30.000 dollar in het niet bij eerdere voorspellingen van de miljardair.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

500.000 dollar per bitcoin

Eerder deed Novogratz voorspellingen van een bitcoin koers van 500.000 dollar per munt. Toegegeven, dat waren over het algemeen wel voorspellingen die hij deed voor de meer lange termijn. De huidige voorspelling van een bitcoin koers van 30.000 dollar is iets wat hij voorziet voor de meer korte termijn.

“Als ik naar de prijsactie kijk en het enthousiasme onder de klanten die ons bellen, dan moet ik zeggen dat de FOMO opbouwt en het met niet zou verbazen als we richting het einde van dit kwartaal op 30.000 dollar staan”, aldus een optimistische Novogratz.

“Wat me meer sceptisch maakt over een terugkeer naar de oude all-time high is Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. Hij doet momenteel echt wat hij zegt en ik zie de Federal Reserve niet zo snel van koers wijzigen”, zo spreekt Novogratz na zijn eerdere optimisme.

Met de acties van Powell doelt hij uiteraard op de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank, die het doorvoert om de inflatie in het land onder controle te krijgen. Momenteel ligt die inflatie met 6,4 procent (consumentenprijsindex) nog 4,4 procent hoger dan de doelstelling van de centrale bank.

Advertentie

Hebzucht terug in de markt

Met het opleven van de bitcoin koers, is ook de hebzucht weer teruggekeerd. Dat blijkt in ieder geval uit de befaamde Fear & Greed Index, die het sentiment in de markt meet op basis van een breed palet aan indicatoren. Momenteel geeft de index een score van 62/100, waarmee er weer sprake is van hebzucht in de markt.

Dat is compleet anders dan de afgelopen maanden, die vooral werden gekenmerkt door extreme angst. Op dit moment keer het optimisme dus terug en lijkt het er stiekem op dat bitcoin zich klaarmaakt voor een nieuwe bullrun. Daar is nog zeker geen sprake van, maar de eerste contouren zijn er in ieder geval. Een bullrun laat zich per definitie lastig voorspellen, anders zou iedereen natuurlijk wel meerijden in de opwaartse koersbeweging. Zekerheid bestaat niet, zeker niet in deze industrie.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie