Ivo Melchers Ivo Melchers
06/02/2023 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 15:31

Bitcoin koers boven $20k creëerde veel FOMO onder kleine investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: nito/Shutterstock

Sinds de ondergang van cryptobeurs FTX handelde de bitcoin koers onder de $20.000. Echter is bitcoin (BTC) sinds de start van het nieuwe jaar bezig aan een mooie opleving en wist het in de tweede week van januari deze psychologische grens te doorbreken. Nadat de Federal Reserve de rente had verhoogd met 0,25% wist het zelfs een hoogtepunt van net boven de $24.000 neer te zetten.

De koersstijging boven de $20.000 leidde tot een golf aan FOMO, ofwel Fear Of Missing Out, onder de kleine BTC holders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Interesse in bitcoin

Data van crypto analysebedrijf Santiment laat zien dat dat er een significante stijging was in het aantal BTC adressen met 0,1 BTC of minder sinds 13 januari. Op deze dag bewoog de koers rond de $19.000. In totaal steeg het aantal adressen met 620.000 tot een totaal van 39,8 miljoen. Dit is het hoogste aantal sinds bitcoin zijn low had neergezet van net onder de $16.000 in november.

De stijging van het aantal Bitcoin-adressen met kleine bedragen duidt op een hernieuwd beleggersoptimisme in 2023. Zo kon je onlangs in het Bitcoin nieuws lezen dat het bitcoin sentiment is herstelt naar het hoogste punt in tien maanden. De Fear & Greed Index steeg namelijk tot een waarde van 61, wat behoort tot de categorie ‘greed’.

Vorige week kon je bij ons een column lezen van psycholoog Michael Eisink dat was toegewijd aan het psychologische principe van FOMO, het effect hiervan op de gemiddelde crypto-investeerder en de beste strategie om hiermee om te gaan.

Advertentie

Bitcoin koers

Op het moment van schrijven is bitcoin bezig aan een lichte correctie. Eerder vandaag kon je al lezen dat de bitcoin koers onder de $23.000 is gedoken nadat het vorige week niet in staat was om de $24.200 door te breken. Deze neerwaartse druk is ontstaan nadat nieuwe data uit de Verenigde Staten omtrent de werkloosheidscijfers positief uitvielen. Hiermee wordt de kans dat de centrale bank op korte termijn de rente zal verlagen kleiner.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie