Timo Bult Timo Bult
06/02/2023 09:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 09:23

Bitcoin prijs onder $23k, dit zijn de belangrijke data voor deze week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: zef art/Shutterstock

Waar januari een geweldige maand was voor bitcoin (BTC), valt februari al vanaf het begin tegen. De koers handelt op het moment van schrijven weer onder de $23.000 nadat het niet verder door kon stomen boven de $24.200. Waar moet men deze week op letten? In dit artikel lees je een kort overzicht van de huidige stand van zaken en lees je op welke dagen belangrijke evenementen staan te gebeuren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers terugblik

Ten eerste een korte terugblik op vorige week. De week begon aanvankelijk met een stijging van de bitcoin prijs nadat de Amerikaanse centrale bank voor een kleine renteverhoging ging. Enkele dagen later bleek echter dat de bulls dit momentum niet vast konden houden.

De nieuwe neerwaartse druk ontstond onder andere nadat nieuwe data uit de VS omtrent de werkloosheidscijfers positief uitvielen. Hierdoor is het minder waarschijnlijk dat de centrale bank aldaar op de korte termijn de rente zal verlagen, wat negatief is voor risk-on activa als BTC. Dit voegde dus meer onzekerheid toe aan het marktsentiment.

Advertentie

BTC prijs vooruitblik

Op het moment van schrijven is bitcoin $22.861 waard op crypto exchange Coinbase. Daarmee is de bitcoin prijs in euro nu €21.215 op het Nederlandse Bitvavo. Nu bitcoin door de support bij $23.000 lijkt te zakken komt de volgende belangrijke steunzone weer langzaam in beeld.

Die zone ligt bij ongeveer $22.500. Zakt bitcoin ook hier de komende dagen doorheen dan is de $21.600 een volgende mogelijke halte waar de koers steun kan vinden. Analist Rekt Capital ziet door de ietwat teleurstellende close van de wekelijkse candle echter een mogelijkheid dat bitcoin nog een stuk verder terugzakt.

Ondanks bitcoin’s prijsstijging gelooft retail ‘nog niet in de hype’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Belangrijke economische data deze week

Zoals altijd is bitcoin erg gevoelig voor nieuwe cijfers die naar buiten komen omtrent de economische stand van zaken, zoals we vorige week goed zagen. Deze week is het echter relatief rustig vergeleken met vorige week. De volgende evenementen kunnen eventueel volatiliteit veroorzaken:

  • Maandag 6 februari: Voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, spreekt.
  • Dinsdag 7 februari: Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Jerome Powell, spreekt.
  • Donderdag 9 februari: Publicatie Duitse jaarlijkse inflatiecijfers (CPI) voor januari.
  • Vrijdag 10 februari: Publicatie BBP-cijfers van het Verenigd Koninkrijk.
🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie