Ivo Melchers Ivo Melchers
28/01/2023 10:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2023 10:28

Bitcoin sentiment herstelt naar hoogste punt in 10 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El sentimiento por Bitcoin recupera su punto más alto en 10 meses

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

In het afgelopen jaar heeft de koers van bitcoin en daarmee de gehele crypto markt een flinke duik gemaakt. Verschillende grote bedrijven en projecten uit de wereld van cryptocurrencies zijn daarnaast kopje onder gegaan. Hiermee was het sentiment op zijn zachtst gezegd niet om over een huis te schrijven.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Fear & Greed op de crypto markt

De crypto markt wordt, net zoals elke andere financiële markt, gedreven door fear en greed, oftewel angst en hebzucht. De Fear & Greed Index geeft op een schaal van 1 tot 100 aan hoe het marktsentiment er op dat moment voor staat. Een lage score duidt op angst en een hoge score wijst op greed. Wanneer gekeken wordt naar eerdere marktcycli, is te zien dat een bullrun steeds eindigt in euforie. Op dit soort momenten heerst er veel hebzucht onder crypto-investeerders en zien veel mensen zichzelf al rondrijden in een Lamborghini. Er is plotseling zeer veel interesse in crypto vanuit mensen uit je omgeving.

Aan de andere kant gelooft niemand meer in bitcoin (BTC) en altcoins op het moment dat de koers zich rond een bodem bevindt. Angst overheerst de markt en veel investeerders verkopen hun holdings op dit soort momenten.

Pre-Luna crash

Sinds de start van het nieuwe jaar is de crypto markt bezig aan een mooie opleving. De koers van bitcoin staat namelijk ongeveer 40% hoger dan op 1 januari. De Fear & Greed Index is als gevolg ook flink gestegen. Op 1 januari stond deze namelijk nog op 26, maar inmiddels is deze exact verdubbeld naar een waarde van 52. 26 behoorde tot de categorie ‘fear’ en 52 behoort tot de categorie ‘neutral‘.

Het marktsentiment komt hiermee uit op niveaus die voor het laatst zijn gezien voor de ondergang van het Terra-ecosysteem (LUNA) in mei 2022. Begin april was namelijk de laatste keer dat de index boven de 50 uitkwam. In juni, te midden van de financiële problemen bij crypto-leenplatform Celsius en crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, vond de Index zijn bodem op een waarde van 6.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie