Roy van Krieken Roy van Krieken
14/07/2022 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2022 13:12

Crypto-leendienst Celsius vraagt faillissement aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿Nueva caída de las altcoin cerca? Celsius quiere vender por BTC y ETH

Foto: ARTEMENKO VALENTYN/Shutterstock

Het volgende slachtoffer van de bearmarkt is bekend geworden. Crypto-leendienst Celsius heeft vannacht bekend gemaakt dat zij hun faillissement hebben ingediend bij de regulatoren, dat meldt CNBC. Celsius bleek niet in staat om hun grote liquiditeitsproblemen op te lossen en gaat dus ten onder.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Celsius sneuvelt in de crypto bearmarkt

Vanochtend maakte Celsius zelf ook bekend dat zij vrijwillig de keuze hebben gemaakt om faillissement aan te vragen. In het persbericht stelt Celsius ook dat zij op dit moment nog slechts $167 miljoen in cash op de balans hebben. 

Gisteren werd nog bekend dat Celsius al hun decentralized finance (DeFi) aan Compound had afbetaald. Eerder deze maand stond Celsius nog meer dan $800 miljoen in de schulden bij Compound. Ondanks dat Celsius dus in staat was om deze schuld terug te betalen, is het bedrijf niet in staat om overeind te blijven.

Investeerders maken zich op dit moment grote zorgen. Veel van hen hadden liever gezien dat het geld dat Celsius nog in het bezit had werd gebruikt om tegoeden van gebruikers terug te garanderen, in plaats van om de schuld bij onder meer Compound af te betalen. Op Twitter wordt dan ook hard uitgehaald naar Celsius.

CEO van Celsius reageert

De CEO van Celsius, Alex Mashinsky, heeft inmiddels ook van zich laten horen over de kwestie. Volgens hem is een faillissement de enige juiste keuze voor het bedrijf op dit moment. Hij stelt ook dit een kantelpunt kan zijn waar het bedrijf in de toekomst sterker van zal worden.

“Dit is de juiste beslissing voor onze gemeenschap en ons bedrijf. We beschikken over een sterk en ervaren team om Celsius door dit proces te loodsen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we terugkijken op de geschiedenis van Celsius, we dit zullen zien als een beslissend moment waarop vastberadenheid en vertrouwen de gemeenschap ten goede kwamen en de toekomst van het bedrijf werd versterkt.”

Gedurende het proces van faillissement dat nu in gang wordt gezet zal Celsius hun bedrijfsvoering voortzetten. Of dat ook betekent dat gebruikers hun geldmiddelen ook weer op kunnen nemen is onbekend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie