Simon Bosch Simon Bosch
03/07/2022 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 18:02

Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bescherming tegen schuldeisers

Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft ontdekt. Het moet ervoor zorgen dat schuldeisers niet zomaar een claim hebben op de activa van het bedrijf. Three Arrows Capital had een enorme hoeveelheid schuld, daarom zal het fonds niet iedereen hun activa kunnen teruggeven. Het geld is er gewoonweg niet.

Volgens de documenten gaan de schuldeisers voor. Zij zijn dus niet zomaar in staat om activa op te eisen om aan hun verloren kapitaal te komen. Maar deze bedrijven staan er vermoedelijk niet het slechtst voor. De bedrijven die bijvoorbeeld hun kas aan 3AC hebben gegeven voor een jaarlijks rendement trekken waarschijnlijk aan het kortste eind. Zij zullen vermoedelijk niets terugzien van hun geld. Wie wél geld terug gaat zien zal afhangen van de overvloed aan rechtszaken.

De dalende prijzen van cryptocurrencies helpen ook niet, alhoewel de schuld voor een deel is genomineerd in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Maar 3AC houdt natuurlijk zelf ook veel volatiele activa vast. Netto zal het dus niet zoveel uitmaken.

Advertentie

Oprichters zijn spoorloos verdwenen

3AC-oprichters Zhu Su en Kyle Davis zijn erg bekend binnen de crypto-wereld. Veel fondsen zouden niet met ze willen samenwerken omdat ze ‘te goed weten wat ze deden’. Ze wisten dus altijd geld op je te verdienen als je tegen ze handelde. Ze hadden een goede reputatie en Zhu was ook erg vocaal op Twitter.

Maar toen de eerste geruchten over een faillissement rond gingen was Su op Twitter opeens erg stil. Gisteren bleek dat hij zijn villa’s ter waarde van miljoenen te koop heeft gezet. Voor het kroonjuweel probeert hij $35 miljoen te krijgen, terwijl hij het geld naar Dubai zou willen doorsluizen.

Volgens het juridische document gaat het gerucht dat het duo uit Singapore is vertrokken. Hun locatie is onbekend. Het is niet duidelijk of ze voortvluchtig zijn en voor wat voor reden, in ieder geval maakt het de situatie er voor Three Arrows Capital en de twee handelaren er niet beter op.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie