Simon Bosch Simon Bosch
03/07/2022 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 18:02

Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

Nieuws

Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bescherming tegen schuldeisers

Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft ontdekt. Het moet ervoor zorgen dat schuldeisers niet zomaar een claim hebben op de activa van het bedrijf. Three Arrows Capital had een enorme hoeveelheid schuld, daarom zal het fonds niet iedereen hun activa kunnen teruggeven. Het geld is er gewoonweg niet.

Volgens de documenten gaan de schuldeisers voor. Zij zijn dus niet zomaar in staat om activa op te eisen om aan hun verloren kapitaal te komen. Maar deze bedrijven staan er vermoedelijk niet het slechtst voor. De bedrijven die bijvoorbeeld hun kas aan 3AC hebben gegeven voor een jaarlijks rendement trekken waarschijnlijk aan het kortste eind. Zij zullen vermoedelijk niets terugzien van hun geld. Wie wél geld terug gaat zien zal afhangen van de overvloed aan rechtszaken.

De dalende prijzen van cryptocurrencies helpen ook niet, alhoewel de schuld voor een deel is genomineerd in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Maar 3AC houdt natuurlijk zelf ook veel volatiele activa vast. Netto zal het dus niet zoveel uitmaken.

Advertentie

Oprichters zijn spoorloos verdwenen

3AC-oprichters Zhu Su en Kyle Davis zijn erg bekend binnen de crypto-wereld. Veel fondsen zouden niet met ze willen samenwerken omdat ze ‘te goed weten wat ze deden’. Ze wisten dus altijd geld op je te verdienen als je tegen ze handelde. Ze hadden een goede reputatie en Zhu was ook erg vocaal op Twitter.

Maar toen de eerste geruchten over een faillissement rond gingen was Su op Twitter opeens erg stil. Gisteren bleek dat hij zijn villa’s ter waarde van miljoenen te koop heeft gezet. Voor het kroonjuweel probeert hij $35 miljoen te krijgen, terwijl hij het geld naar Dubai zou willen doorsluizen.

Volgens het juridische document gaat het gerucht dat het duo uit Singapore is vertrokken. Hun locatie is onbekend. Het is niet duidelijk of ze voortvluchtig zijn en voor wat voor reden, in ieder geval maakt het de situatie er voor Three Arrows Capital en de twee handelaren er niet beter op.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie