Wessel Kersting Wessel Kersting
02/07/2022 09:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2022 09:31

Oprichter failliet crypto-hedgefonds verkoopt stiekem zijn miljoenenpanden

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Kmpzzz

Onlangs is het hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) veel in het nieuws geweest aangezien de rechter bepaald heeft dat het bedrijf al haar cryptocurrencies moet verkopen. Dit is naar aanleiding van een aantal crypto investeringen die niet zo goed gingen en waardoor het diep in de financiële problemen kwam.

Su Zhu, de mede-oprichter van Three Arrows Capital, had met het bedrijf grote posities in bijvoorbeeld Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Axie Infinity (AXS) en, de ondertussen waardeloze, Terra (LUNA). Deze posities hebben voor de val van het bedrijf gezorgd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zhu’s mega villa in de verkoop

Su Zhu heeft hierdoor naar verluidt ook zijn huis dat in Singapore’s meest exclusieve wijk staat te koop gezet, slechts enkele dagen nadat het bedrijf geliquideerd werd. Volgens een aantal betrouwbare bronnen probeert hij er nog $35 miljoen voor te krijgen.

Uit documenten van de Singapore Land Authority blijkt dat het huis in de chique buurt Yarwood Avenue staat. Het huis is 32 jaar oud, heeft een oppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter en staat op naam van een trust die bedoeld is voor een driejarig kind van Zhu.

Uit andere bronnen blijkt dat er ook andere luxe panden te koop staan die in bezit van Zhu en zijn vrouw waren, waaronder een losstaand huis die bijna $20 miljoen waard is en nog een derde huis met een waarde van bijna $4,5 miljoen.

Zhu stuurt het geld direct door naar Dubai

Volgens de ondertussen bekende Terra klokkenluider @FatManTerra gaat Zhu de betaling van het huis op een rekening in Dubai ontvangen. Hij heeft zelfs aangegeven te denken dat Zhu helemaal niet van plan is om alle schuldeisers af te betalen met het geld dat hij ophaalt.

De huizen staan echter nog niet officieel op de website van de makelaar en is ook nog niet bevestigd door Zhu of andere personen die aan Zhu gebonden zijn.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie