Simon Bosch Simon Bosch
30/06/2022 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2022 11:01

Three Arrows Capital moet zijn bitcoins verkopen van rechter

Nieuws
Three Arrows Capital moet zijn bitcoin verkopen van rechter

Foto: Daily Bucks/Shutterstock

Crypto-hedgefonds Three Arrows Capital kampt al een aantal weken met financiële problemen. Het investeerde in Terra (LUNA), en toen deze token in is gestort had het niet genoeg geld meer. Maar het had nog niet al zijn holdings verkocht. Nu heeft de rechter bepaald dat dit wel moet gebeuren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

3AC moet bitcoin verkopen

Dat schrijft Sky News, die heeft gehoord dat consultancybedrijf Teneo met de verkopen wil helpen. Three Arrows Capital, of kortweg ‘3AC’, bleek veel schuld te hebben, en is daardoor geforceerd om te verkopen. Het is niet duidelijk welke investeerders hun geld terug zien en om hoeveel geld het precies gaat. Voorheen zou het fonds zo’n 18 miljard dollar onder beheer hebben gehad. Los van Terra is de markt in zijn geheel al hard gedaald, dus het bedrag dat het nu beschikbaar heeft zal een stuk minder zijn.

Het bedrijf biedt ook ‘treasury management’ aan bedrijven, wat in dit geval inhoudt dat het ‘stilstaand’ geld van bedrijven ontvangt die een rendement willen op hun geld. 3AC investeerde dat geld in cryptocurrencies. De bedrijven die hun geld aan dit fonds hebben gegeven zijn dus kwetsbaar.

3AC zal de nodige rechtszaken hebben lopen. Naast de zaak tegen Terraform Labs (van de LUNA-token) zullen de meeste investeerders in het fonds ook een zaak hebben aangespannen. Zo kunnen ze hun geld terugeisen, maar als ze überhaupt hun geld terug krijgen zal het hooguit een deel van hun investering zijn. Het geld is er simpelweg niet. Gisteren werd bekend dat het fonds twee leningen van in totaal 625 miljoen dollar aan Voyager Digital niet meer terug kan betalen.

Advertentie

Gevolgen voor cryptocurrencies

Misschien dacht je dat 3AC al bezig was met verkopen, en dat het faillissement al in de prijs verwerkt was. Maar kennelijk is dat niet het geval, en de effecten zijn op het moment van schrijven al te zien in de prijs. Als dit fonds moet verkopen, dan is dat voor andere bedrijven genoeg reden om dat ook te doen.

Het liquideren zorgt er dus voor dat andere bedrijven dat ook moeten doen. Niet alleen fondsen zijn dan kwetsbaar, maar alle cryptocurrencies. Dan geldt dat de meest risicovolle, meest volatiele activa het meest worden verkocht. Uitverkoop in crypto dus.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie