Roy van Krieken Roy van Krieken
12/06/2022 17:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 17:16

Terra (LUNA) oprichter ontkent uitcashen van $2,7 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) oprichter ontkent uitcashen van $2,7 miljard

Foto: ElenaR/Shutterstock

Op Twitter ontstond recent een aantal geruchten dat de oprichter van het Terra (LUNA) netwerk, Do Kwon, de afgelopen drie jaar elke maand zeker $80 miljoen zou hebben uitgecasht. Hij zou deze liquiditeit uit het LUNA en UST ecosysteem hebben gehaald, om hier vervolgens andere stablecoins zoals USDT mee te kopen. Do Kwon ontkent deze beschuldigingen stellig.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Do Kwon en de ondergang van Terra

Op 11 juni doken er talrijke onbevestigde berichten op over Kwon’s deelname aan het aftappen van liquiditeit uit LUNA en de UST stablecoin in de aanloop naar de crash. Deze geruchten doken op nadat een Twitter thread van zelfbenoemde ‘Terra insider’ FatManTerra de vermeende details deelde over hoe Kwon erin slaagde om fondsen te laten leeglopen terwijl de liquiditeit kunstmatig in stand werd gehouden.

Volgens FatMan zou Do Kwon in totaal meer dan $2,7 miljard hebben gehaald uit het Terra ecosysteem in een periode van slechts enkele maanden.

Do Kwon kon deze beschuldigingen niet onbeantwoord laten gaan. Hij reageerde daarom ontkennend. Volgens hem is het totale onzin dat hij $2,7 miljard aan liquiditeit aan het Terra ecosysteem heeft onttrokken. Do Kwon stelt namelijk dat hij nog bijna al zijn LUNA bezittingen heeft en dat het grootste deel van zijn inkomen bestond uit zijn salaris bij Terraform Labs.

“Nogmaals, de laatste twee jaar is het enige wat ik verdiend heb een nominaal salaris van TFL, en ik heb het grootste deel van mijn stichters tokens uitgesteld omdat a) ik het niet nodig had en b) ik geen onnodig vingerwijzen wilde veroorzaken van ‘hij heeft te veel’”

Onderzoek naar Do Kwon en Terraform Labs

Wat Do Kwon en Terraform Labs daadwerkelijk allemaal hebben uitgespookt moet uiteindelijk nog blijken. Er zijn ondertussen een aantal onderzoeken gestart naar de oorzaak van de ondergang van het netwerk en de rol die onder meer Do Kwon daarin heeft gespeeld.

Tot die tijd zijn beschuldigingen, zoals die van FatMan, niet echt te bewijzen. Het is in ieder geval in dit stadium nog te vroeg om te zeggen of Do Kwon echt crimineel gehandeld heeft, maar het is zeker mogelijk dat na afloop van lopende onderzoeken bepaalde instanties Do Kwon op het matje zullen roepen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie