Roy van Krieken Roy van Krieken
20/05/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2022 16:45

Hangt Terra’s Do Kwon een celstraf boven het hoofd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hangt Terra's Do Kwon een celstraf boven het hoofd?

Foto: Dan Henson/Shutterstock

De ondergang van het Terra (LUNA) project was een van de donkerste hoofdstukken uit de geschiedenis van de crypto industrie. Vele miljarden gingen verloren en sommigen wijzen met de vinger naar de oprichter van het project, Do Kwon. Er gaan zelfs geruchten dat hij mogelijk in de gevangenis kan belanden na de ondergang van zijn project.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

LUNA-oprichter Do Kwon

Een tijdje terug werd er door CoinDesk een column gepubliceerd waarin werd gesteld dat Do Kwon te vergelijken is met Elizabeth Holmes. Holmes was de beruchte oprichter van Theranos. Bijna 20 jaar geleden werd zij beschuldigd van een van de grootste fraudepraktijken ooit en werd zij veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Het is een feit dat Do Kwon al langer behoorlijk controversieel was in zijn handelen. Hij gedroeg zich op social media op een bijzondere manier. Zo haalde hij regelmatig uit naar critici op een vrij agressieve manier en beloofde hij reusachtige rendementen als mensen in zijn Terra project zouden investeren.

Het kan gesteld worden dat hetgeen Do Kwon de afgelopen tijd heeft gedaan op zijn zachts gezegd, niet altijd even ethisch te noemen was. Maar kan dergelijk gedrag als crimineel bestempeld worden? Dat lijkt een moeilijk verhaal te worden. Om iemand te veroordelen voor fraude moet de bewijslast namelijk overweldigend zijn. Dat is hier, op dit moment althans, simpelweg niet het geval.

Onderzoeken naar Terra

Dat wil echter niet zeggen dat Do Kwon en Terraform Labs niet uitgebreid onder loep genomen zullen worden door regulatoren en overheidsinstanties overal ter wereld. De kans is groot dat bijvoorbeeld de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al een onderzoek naar de ondergang van Terra is gestart.

Vooral in Zuid-Korea, het geboorteland van Do Kwon, bestaat er een kans dat Do Kwon wel degelijk voor het gerechtshof gesleept gaat worden. Een lokaal Koreaans nieuwsstation meldde onlangs dat Do Kwon een straf boven het hoofd hangt als er wordt aangetoond dat het Anchor Protocol (ANC) op Terra als Ponzifraude gezien kan worden.

Het is in ieder geval in dit stadium nog te vroeg om te zeggen of Do Kwon gestraft gaat worden, maar het is zeker mogelijk dat na afloop van lopende onderzoeken bepaalde instanties Do Kwon op het matje zullen roepen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie