Erik Juffermans Erik Juffermans
10/10/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:13

Bitcoin koers naar $750.000 in “grootste financiële bullmarkt ooit”

Bitcoin-BTC
Nieuws
Bitcoin koers naar $750.000 in

Foto: nyker/Shutterstock

In aanloop naar de volgende crypto bullmarkt, mocht die er komen, hebben al velen hun voorspellingen gedaan. Hoe hoog zou bitcoin (BTC) ditmaal kunnen stijgen? De meeste analisten zijn het erover eens dat de bitcoin koers de magische barrière van $100.000 zou kunnen doorbreken. De voorspelling van voormalig BitMex CEO Arthur Hayes ligt echter vele malen hoger.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rooskleurige toekomst voor Bitcoin

Hayes is al lang een uitgesproken bitcoin voorstander, maar zijn laatste voorspelling is werkelijk duizelingwekkend. Hayes gelooft dat bitcoin binnen drie jaar tot, hou je vast, $750.000 zou kunnen stijgen. Zelf het legendarische bedrag van $1 miljoen per bitcoin is niet buiten bereik, denkt hij.

Hij deed deze uitspraak in een interview op dinsdag, maar zijn voorspelling is niet geheel koffiedik kijken. Zijn voorspelling berust namelijk op een macro-economische hypothese dat veel financiële activa een mooie tijd tegemoet gaan.

Hij verwacht namelijk dat volgend jaar de rentecijfers omlaag gaan. Dit zal resulteren in een investeringsklimaat waarbij risicovolle activa als bitcoin veel aantrekkelijker worden. Ook zal de bitcoin halving, die op de planning staat voor volgend jaar, invloed hebben. Ook de mogelijke lancering van bitcoin spot ETF’s zal bitcoin in het zadel helpen. Als al deze factoren samenkomen “begint het echt leuk te worden”, zegt Hayes.

Hoe hoog kan de BTC koers gaan?

“Mijn uiterlijke doel is $750.000 tot $1.000.000 voor het 2026 timeframe. Ik geloof dat dit de allergrootste financiële bullmarkt gaat worden in de geschiedenis van de mensheid.”

Deze bullmarkt zal dus niet alleen betrekking hebben tot bitcoin en crypto, denkt Hayes. Aandelenmarkten en vastgoedmarkten gaan ook een forse groei tegemoet. 

“We gaan absurde prijzen tegemoet, en niet alleen in crypto.”

Mocht je even de hoop hebben verloren in je investeringen, dan klinken de woorden van Hayes je waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is nog wel een paar jaar wachten, maar laten we hopen dat Hayes het bij het juiste eind heeft.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie