Ivo Melchers Ivo Melchers
26/11/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2023 14:17

Bitcoin koers naar €365.000 de komende jaren, zegt Nederlandse analist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers naar €365.000 de komende jaren, zegt Nederlandse analist

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Momenteel wordt je als crypto-investeerder doodgegooid met bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen. Volgens velen staat bitcoin namelijk aan de vooravond van een nieuwe bullmarkt, grotendeels gedreven door de aanstaande BTC halving en de mogelijke komst van een Bitcoin beursfonds. De Nederlandse crypto-analist Michaël van der Poppe heeft zijn voorspelling gedeeld voor de de bitcoin koers in de komende cycle, en hij is ronduit optimistisch.

Bitcoinland El Salvador zet unieke stap, zet hotel op de blockchain
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Voorspelling BTC prijsverloop

Van der Poppe heeft in zijn recente YouTube-video zijn prognose voor bitcoin voor de komende maanden en jaren gedeeld aan zijn 161.000 abonnees.

Hij geeft aan dat we de komende weken wellicht verder kunnen stijgen tot 48.000 dollar in een zogenoemde ‘pre-halving rally’, gedreven door hype omtrent de nieuwe halving én de mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds. Vervolgens verwacht hij rond de halving, die ergens rond april op de agenda staat, een grote correctie. Deze correctie wordt gedreven door het feit dat de hype voor de nieuwe halving op dat moment een beetje wegzakt.

Na de halving zal bitcoin volgens Van der Poppe een maandenlange consolidatiefase ingaan voordat de nieuwe bullmarkt wordt afgetrapt. Van der Poppe verwacht dat deze nieuwe bullmarkt de vorige gaat overtreffen. Hij geeft namelijk aan dat de vorige bloeiende markt ‘’naar beneden werd gedrukt’’ door Sam Bankman-Fried en zijn inmiddels failliete crypto exchange FTX.

Van der Poppe heeft zijn ogen dan ook gericht op een prijsrange tussen de 300.000 en 400.000 dollar:

‘’Het is heel redelijk om te stellen dat Bitcoin misschien naar $300.000 tot $400.000 gaat in deze bull-cyclus, omdat ik denk dat er veel nieuwe deelnemers op de markten komen, die de prijzen gaan opdrijven waardoor het heel waarschijnlijk is dat we een cyclus van het type 2016-2017 gaan krijgen, en in deze periode zullen altcoins het nog steeds goed doen.”

Advertentie

Bitcoin halving prijsactie

Met nog slechts enkele maanden verwijderd tot de nieuwe BTC halving, kon je eerder deze week al lezen over de prijsactie van bitcoin in het verleden rondom deze belangrijke gebeurtenis.

Bij voorgaande cycles vertoonde bitcoin iedere keer zo’n 60 dagen vóór de halving een stijging. Rondom de halving daalde de koers echter iedere keer weer. Na een maandenlange consolidatiefase werden de deuren tot een nieuwe bullmarkt vervolgens keer op keer geopend.

De verwachting van Van der Poppe voor komende maanden komt dus grotendeels overeen met de eerdere prijsactie van bitcoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie