Ivo Melchers Ivo Melchers
19/11/2023 20:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2023 14:39

Bitcoin koers naar ‘minimaal’ 600.000 euro, aldus beursfonds-kandidaat

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers naar ‘minimaal’ 600.000 euro, aldus beursfonds-kandidaat

Foto: Who is Danny/Shutterstock

In het Bitcoin (BTC) ecosysteem zijn er enkele prominente supporters te vinden, waaronder Cathie Wood, de CEO van de Amerikaanse vermogensbeheerder ARK Invest. De enorme Bitcoin bull heeft al vaker prijsvoorspellingen van reusachtige formaten losgelaten voor bitcoin, maar deelt nu een prijsdoel dat volgens haar het meest waarschijnlijke scenario aanduidt.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ‘base case’

Wood deelde haar voorspelling op 15 november in een interview met Yahoo Finance. Om precies te zijn had ze het over een zogenoemde ‘base case’ voor bitcoin.

Wood impliceert dat, gegeven de analyses en prognoses van ARK Invest, de meest waarschijnlijke uitkomst (het ‘base case’ scenario) is dat de bitcoin koers uiteindelijk zal stijgen tot het genoemde bereik van 600.000 tot 650.000 dollar.

In het interview omschrijft ze Bitcoin als het allereerste wereldwijde, digitale, private, op regels gebaseerde monetaire systeem. Wood legt uit dat de prijsvoorspelling grotendeels is gebaseerd op de ingebouwde schaarste van Bitcoin en de toenemende institutionele belangstelling. Specifiek zei ze het volgende:

‘’Er zullen ooit maar 21 miljoen bitcoins zijn… en we denken dat instellingen, als de SEC een bitcoin ETF goedkeurt, het gevoel zullen hebben dat de kust veilig is.’’

Eerder deze week verscheen Wood ook al in een interview met CNBC Squawk Box waarin ze haar verwachting uitsprak dat de cryptomarkt in 2030 maar liefst 25 biljoen dollar waard zal zijn.

Advertisement

BTC beursfonds

In het interview met Yahoo Finance kon de aanvraag van ARK Invest, tezamen met 21Shares, om een bitcoin beursfonds op de Amerikaanse markt te krijgen natuurlijk niet ontbreken. De gezamenlijke aanvraag is de eerste van velen die een laatste deadline op de agenda heeft; namelijk op 10 januari.

Wood vertelde dat er ‘’iets is veranderd’’ bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de beoordelingsprocedure voor hun bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag.

De commissie is namelijk begonnen met het stellen van vragen over de desbetreffende ETF-aanvraag. In het verleden was hier nooit sprake van en wees de SEC eenvoudigweg de aanvragen tot de prullenbak.

Er heerst op dit moment veel optimisme in de markt over een mogelijke introductie van een bitcoin beursfonds in de Verenigde Staten, nar jaren van vergeefse inspanningen. Analisten hebben hun ogen gericht op de deadline van ARK Invest en 21Shares voor de mogelijke massa-goedkeuring van bitcoin spot-ETF aanvragen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement