Kevin Schijven Kevin Schijven
20/01/2022 10:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 10:28

Bitcoin koers nog altijd saai, maar volatiliteit wordt verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers nog altijd saai, maar volatiliteit wordt verwacht

Foto: Alla Vasylenko/Shutterstock

De bitcoin (BTC) markt is nog steeds zeer onzeker over macro-economische ontwikkelingen als stijgende inflatiecijfers en coronacijfers, dalende aandelenmarkten, supply chain problemen en het monetaire beleid van de Federal Reserve. Ook recent goed bitcoin nieuws omtrent Intel, Google en steeds meer banken die zich aan crypto wagen, weet nog weinig los te maken in de markt. De angst ligt nog altijd zeer hoog en het handelsvolume zeer laag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers beweegt voornamelijk zijwaarts

De bitcoin koers werd gisteren ietsjes volatieler en schommelde even heen en weer. De nadruk ligt op ietsjes, want bitcoin beweegt voornamelijk nog steeds zijwaarts. Toch maakte bitcoin gisterenochtend eerst een flinke dip en zakte van $42.500 naar $41.250. Dat was de laagste prijs in een week, sinds de dip onder $40.000.

Vervolgens maakte bitcoin weer een flinke bounce en steeg ditmaal naar een iets hogere piek van $42.650. Alhoewel bitcoin daar gelijk weer hard werd afgewezen, maakte de koers hiermee een zeer lichte trendommekeer.

Bitcoin vond vervolgens afgelopen nacht weer steun rond die $41.700, een prijs die de laatste tijd vaker cruciaal bleek. Sindsdien is de koers langzamerhand aan het stijgen naar $42.000 op Binance en €37.000 op Bitvavo.

Advertentie

Wat verwachten de analisten?

De huidige bull-cyclus ligt ver onder de verwachtingen, maar er is nog veel hoop dat de cyclus binnenkort weer hervat en bitcoin naar nieuwe hoogtes kan stijgen in de eerste helft van 2022. Dan is echter toch meer volume eerst nodig.

Ondanks dat een uitbraak voor nu nog uitblijft, is de verwachting nog steeds groot dat uitbraak een dezer dagen volgt. Voor nu lijkt bitcoin ietsjes te stijgen, maar veel analisten verwachten dat dit gevolgd wordt met nog een laatste flinke shake-out. Dat kan er voor zorgen dat we weer een waterval van liquidaties zien die de prijs nog verder doet zakken doordat de markt nog steeds enigszins overleveraged is.

Eventueel dat daarna de bull-markt kan hervatten. Het valt in elk geval veel analisten op dat de huidige markt lijkt op de situatie van eind afgelopen zomer, kort voordat de bitcoin inderdaad weer flink steeg. De verwachting is dat we in elk geval binnenkort weer meer volatiliteit zullen zien.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie