Timo Bult Timo Bult
20/01/2022 09:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 09:11

Bitcoin kopen kan in eerste helft van 2022 bij 300 Amerikaanse banken

Nieuws
Bitcoin kopen kan in eerste helft van 2022 bij 300 Amerikaanse banken

Foto: totojang1977/Shutterstock

De bitcoin (BTC) adoptie zet grote stappen. 2022 zal wat dat betreft mooi uit kunnen gaan pakken, blijkt uit een artikel van American Banker. Daarin valt te lezen dat maar liefst 300 kleinere Amerikaanse banken in de eerste helft van 2022 bitcoin-diensten aan willen gaan bieden.

Belastingdienst waarschuwt: jongeren kennen de regels over crypto niet

Bitcoin kopen via bank

De banken zullen in samenwerking met NYDIG diensten omtrent bitcoin aan gaan bieden. Het doel is om klanten via de mobiele applicaties van deze banken bitcoin te laten kopen, verkopen en vasthouden. Het tipje van de grootschalige plannen werd vorig jaar mei al onthuld.

“Door bitcoin beschikbaar te maken via je bank, dat al voor slechts $1 gekocht kan worden, heb je nu een aantrekkelijke activa dat iedereen kan bezitten. We denken dat dat enorm zal zijn voor economische empowerment.”

Aldus de president van NYDIG, Yan Zhao, destijds. Naar schatting doen zo’n 300 banken mee aan het initiatief. American Banker stelt dat de dienst “live zal gaan in het eerste of tweede kwartaal.”

American Bankers Association (ABA) CEO Rob Nichols zegt dat volgens een onderzoek van Pew Research Center blijkt dat 16% van de Amerikanen in bitcoin heeft geïnvesteerd. De CEO is dan ook bijzonder positief over de toekomst van bitcoin:

“Hoewel er aanzienlijke onzekerheid blijft bestaan over de toekomst van deze activa, is één ding zeker: ze gaan niet weg,”

NYDIG biedt cold storage

De echte Bitcoiners zullen geen al te grote fans zijn van het idee dat banken bitcoins verkopen en bewaren voor klanten. Voor veel investeerders die geen ervaring hebben met crypto kan het echter een uitkomst bieden. Het bezitten van grote hoeveelheden bitcoins brengt risico’s met zich mee. Zo kan je je private key kwijtraken, waarmee je je bitcoins ook kwijtraakt.

NYDIG helpt de 300 banken met het aanbieden van hun diensten. Het gebruikt hiervoor cold storage oplossingen, wat inhoudt dat de private keys opgeslagen staan in een wallet die niet verbonden is met het internet.

“Hierdoor kunnen we cyberbeveiligingsrisico’s elimineren, en dat maakt het een oefening in fysieke beveiliging,”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie