Kevin Schijven Kevin Schijven
05/05/2021 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 18:44

Bitcoin (BTC) komt zeer binnenkort naar honderden Amerikaanse banken, zegt NYDIG

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) komt zeer binnenkort naar honderden Amerikaanse banken, zegt NYDIG

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Honderden Amerikaanse banken gaan in de komende maanden bitcoin (BTC) aan hun klanten aanbieden, meldt de New York Digital Investment Group (NYDIG) aan CNBC op 5 mei:

NYDIG, onderdeel van de grote vermogensbeheerder Stone Ridge, werkt samen met Fidelity National Information Services (FIS) aan een oplossing waarmee banken cryptocurrencies als bitcoin kunnen verkopen en bewaren.

Honderden banken zouden al zijn ingeschreven voor het programma, zegt Patrick Sells, head of banking solutions van NYDIG.

“Wat we doen, is het voor gewone Amerikanen en bedrijven eenvoudig maken om bitcoin te kopen via hun bestaande bankrelaties. Als ik mijn mobiele applicatie gebruik voor al mijn bankzaken, kan ik er nu mee bitcoin kopen, verkopen en vasthouden.”

De banken willen meedoen want ze zien dat hun klanten geld sturen naar cryptocurrency-exchanges als Coinbase en Kraken, zegt Yan Zhao, president van NYDIG. Zodra de honderden kleinere banken meedoen, zullen ook de grote jongens als JPMorgan en Bank of Amerika de druk voelen om te participeren, zegt Rob Lee, hoofd digital bankieren bij FIS.

Banken als Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan en BNY Mellon zijn al bezig met het opzetten van crypto-diensten, maar deze alleen toegankelijk voor institutionele investeerders.

“De meeste mensen kunnen niet investeren in producten waarin institutionele beleggers kunnen investeren. Door bitcoin beschikbaar te maken via je bank die gekocht kan worden voor slechts $ 1, heb je nu een aantrekkelijke activa dat iedereen kan bezitten. We denken dat dat enorm zal zijn voor economische empowerment.”

Aldus Zhao. Volgens een onderzoek van NYDIG zouden meer mensen bitcoin hebben als ze het konden kopen via hun eigen bank.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie