Bitcoin koers nog boven sterke support, maar is het een valstrik?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Experts delen nieuwe bitcoin koers analyse tijdens

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers hangt nog altijd vlak boven de support-zone van $21.000. De grote vraag is of deze zone het houdt en of we vanaf hier weer een stijging in kunnen zetten. Onder de analisten zijn de meningen verdeeld!

Bitcoin koers handelt horizontaal

De afgelopen 24 uur was er weinig spectaculairs te beleven. De bitcoin koers maakte geen grote schommelingen en handelt op het moment van schrijven vrijwel op hetzelfde punt als gisteren. De afgelopen uren begint het handelsvolume wel weer iets toe te nemen en zien we ook een kleine stijging, al is van een herstel nog geen sprake.

Voor nu lijkt er bij $21.500 een weerstand te liggen waar de bulls op dit moment mee stoeien. Een volgend prijspunt om in de gaten te houden is $21.800. Hier ketste de koers twee dagen geleden op af toen deze werd getest.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $21.340 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin ligt vrijwel op hetzelfde niveau gezien de dalende euro ten opzichte van de dollar. 1 bitcoin op Bitvavo kost je op dit moment €21.470.

Houdt de bitcoin support stand?

De huidige support waar bitcoin nu al zo’n vier dagen vlak boven handelt is voor de komende periode belangrijk. Duiken we hieronder dan is een bezoek aan de volgende belangrijke zone bij $20.000 zeker niet uitgesloten. Voor analist Pentoshi is de aanname dat de huidige support sterk is een mogelijke valkuil:

“Kunnen we naar boven? Ja

Zal dit vrijwel zeker uitdraaien op een nieuwe daling. Ook ja. Deze scenario’s zijn bijna altijd opgezet als een valstrik voor long-traders die zich in de loop van de tijd opbouwen, denkend dat dit een “titanium support” is”

Kaleo, een andere analist, ziet het iets minder bearish in. In een reeks tweets die hij op 15 augustus begon, laat hij zien dat hij in de huidige zone inderdaad support verwachtte. Op basis van zijn analyse zou bitcoin vanuit hier een nieuwe stijging in kunnen zetten. Deze keer zou de $25.000 echter wél gebroken kunnen gaan worden.

“Nog een dag accumuleren in het bereik van $21K, en nog een dag waarop de onheilsvoorspellingen op je feed niet uitkomen.

Ik wacht geduldig op meer accumulatie voor de bounce/reclaim van de hoogtepunten van begin augustus, en dan $ 28K+.”

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij samen met Crypto Insiders handelen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie