Timo Bult Timo Bult
29/09/2021 10:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2021 10:35

Bitcoin koers nog boven support, hodlers blijven kopen en deze altcoin stijgt weer hard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers nog boven support, hodlers blijven kopen en deze altcoin stijgt weer hard!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals je vanochtend al in Michiels marktupdate en Johns altcoin koersvideo hebt kunnen zien, bevindt de bitcoin (BTC) koers zich nog altijd boven de belangrijke support bij $40.000. De afgelopen uren heeft de koers weer een aantal procenten kunnen stijgen na opnieuw van deze support te zijn gestuiterd. In deze marktupdate lees je alles over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers vindt evenwicht

Bitcoin dook afgelopen nacht opnieuw de support-zone in en vormde zodoende een low bij $40.750 op crypto exchange Coinbase. Net zoals op 24 en 26 september suiterde bitcoin vanuit deze zone weer terug omhoog. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $42.350 op Coinbase.

Ondanks dat de koers de afgelopen dagen dus meerdere malen een swing low maakte op hetzelfde prijsniveau, laat de relative strength index (RSI) op de 4-uurs grafiek een voorzichtige opwaartse trend zien. Toch blijft een overduidelijke richting nog te ontbreken aangezien bitcoin tevens lagere highs vormt.

Uit een quicktake van CryptoQuant blijkt echter dat de hodlers onder ons gewoon blijven accumuleren, ondanks deze onzekerheid. Op een grafiek gedeeld door IT Tech is te zien dat zowel korte termijn als lange termijn hodlers (investeerders die hun BTC het liefst vasthouden), nog steeds aan het accumuleren zijn:

“On-chain gegevens laten zien dat het sentiment van HODL’s nog steeds hetzelfde is – de accumulatie gaat door. Kortetermijn-HODLers vergroten hun bitcoin-bezit zeer dynamisch. HODLers op middellange termijn vergroten ook hun BTC-posities. HODLers op lange termijn terug naar accumulatie. We zitten nog steeds in de bullmarkt.”

Advertentie

Top 10 stabiel, Binance coin (BNB) zet mooie stijging neer

Binnen de top 10 is het beeld vergelijkbaar. Ten opzichte van 24 uur geleden zijn er geen al te grote dalingen of stijgingen geweest. Ethereum (ETH) consolideert na zijn afwijzing bij $3.000 en staat 0,3% in de plus. ETH is nu $2.919 waard. Cardano (ADA) daalt 0,5% en is $2,11 waard. Binance coin (BNB) is op dit moment de grootste stijger en staat ruim 7% in de plus.

De cryptocurrency van het gedecentraliseerde derivatenplatform dYdX is de grootste stijger van de top 100. DYDX staat maar liefst 30% in de plus. De stijgende koers kan te maken hebben met de situatie in China, waar Chinezen de toegang tot crypto-handelsdiensten wordt ontzegd. Een aanname is dat zij daarom naar gedecentraliseerde platformen uitwijken om alsnog te kunnen handelen.

Al met al stijgt de cryptomarkt weer wat in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,88 biljoen waard, een stijging van 1,3% ten opzichte van een etmaal geleden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie