Ivo Melchers Ivo Melchers
30/04/2024 15:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2024 15:01

Bitcoin koers op weg naar eerste rode maand sinds augustus

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers op weg naar eerste rode maand sinds augustus

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Er moet iets heel geks gebeuren wil bitcoin (BTC) de huidige maand niet in het rood afsluiten. Het zou het einde betekenen van een indrukwekkende groene streak. Al sinds september vorig jaar heeft bitcoin iedere maand een stijging gezien. Is de koersdaling van april het begin van een langere neerwaartse trend of kan bitcoin de volgende maand weer in zijn oude vorm terechtkomen?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC koers 14% in de min

Bitcoin opende de maand april met een prijs van zo’n $71.300. Inmiddels, met nog slechts een halve dag te gaan tot de nieuwe maand aanbreekt, staat de prijs meer dan 14 procent lager op $61.200. Het markeert de eerste maandelijkse daling na maar liefst zeven groene maanden.

September vorig jaar werd ingeluid met een bitcoin koers van grofweg $26.000. Sindsdien heeft de koers een gigantische opmars doorgemaakt, met name te danken aan de bitcoin spot Exchange-Traded Funds die in januari in de Verenigde Staten werden gelanceerd.

Het vertrouwen in de crypto-gemeenschap dat de Amerikaanse Securities and Exchange commission (SEC) in januari, na jaren iedere aanvraag te hebben afgewezen, eindelijk groen licht zou verkondigen nam destijds met de week toe. Dit heeft de bitcoin koers logischerwijs een flinke boost gegeven. Nadat de fondsen eenmaal de beurzen betraden, tilde ook de miljardeninstroom de koers weer tot nieuwe hoogtes.

Alles bij elkaar genomen kunnen we wel concluderen dat de bullmarkt voor bitcoin sinds september met volle overtuiging is begonnen. In maart bereikte de gigantische run zijn kookpunt, met een nieuwe all-time high van bijna $74.000.

Sindsdien heeft de BTC koers flink wat stoom moeten afblazen, met de afgelopen drie weken in het bijzonder. Er zijn verschillende factoren aan te wijzen voor de neergaande trend. Allereerst is een koersdaling als deze meer dan gezond te noemen nadat het zoveel maanden achter elkaar heeft geknald. Daarnaast spelen de spanningen in het Midden-Oosten evenals de verhoogde inflatie in de Verenigde Staten een grote rol in het huidige angstige crypto-sentiment.

Advertentie

Bitcoin halving achter de rug

De afgelopen maand heeft de befaamde Bitcoin halving plaatsgevonden. Zo’n anderhalve week geleden werden de beloningen voor Bitcoin miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Veel crypto-investeerders hadden wellicht verwacht dat de teruggebrachte inflatie direct een koersstijging teweeg zou brengen. Het tegenovergestelde is nu juist gebeurd, en dat heeft het sentiment op de markt nog verder omlaag gedrukt.

Na de voorgaande halvings duurde het echter ook meerdere weken of zelfs maanden voordat een explosieve prijsstijging werd ingeluid. Nu bieden resultaten uit het verleden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar de prijsdaling van de afgelopen weken lijkt vooralsnog dus weinig reden tot zorg.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Advertentie