Timo Bult Timo Bult
22/11/2021 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2021 17:11

Bitcoin koers schiet 5% omhoog na dit nieuws uit de VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet 5% omhoog na dit nieuws uit de VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers maakte vanmiddag plotseling een aardige sprong. In een uur tijd steeg de koers met 5% in waarde! De reden voor deze sprong kunnen we in de Verenigde Staten vinden. Daar werd namelijk bekend gemaakt wie de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve (centrale bank) wordt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Powell zorgt voor BTC euforie

En wie dat wordt is waarschijnlijk geen verrassing. Het is namelijk opnieuw Jerome Powell, de huidige voorzitter van de Fed. Dit nieuws lijkt voor een sprong gezorgd te hebben op de cryptomarkt en de bitcoin prijs. Powell is namelijk verantwoordelijk voor het beleid van op grote schaal bij drukken van dollars met historisch hoge inflatie tot gevolg. Het sentiment is nu dat Powell aanblijft, het waarschijnlijk is dat dit beleid niet zo snel radicaal zal veranderen.

Rond 14:00 Nederlandse tijd handelde de BTC prijs nog op een prijs van $56.640 op crypto exchange Coinbase. In datzelfde uur steeg de prijs van BTC naar een piek van $59.530, vlak na het bovenstaande nieuws dus. Daar kwamen de bears weer om de hoek kijken. Bitcoin daalde namelijk vervolgens ook weer vrij snel terug om op het moment van schrijven een prijs van $57.780 te hebben.

Advertentie

Bitcoin als veilige haven

Met de huidige inflatie wordt geld, en dus de Amerikaanse dollar, steeds minder waard. Voor veel investeerders is het dus niet rendabel om grote hoeveelheden dollars te bezitten. Zij stoppen het liever in veilige havens. Dit zijn activa die bekend staan om hun schaarste en daarmee hun vermogen om waarde vast te houden over langere periodes.

Goud is zo’n activa. Al eeuwen, zo niet millennia is het edelmetaal een veilige haven. Maar in de digitale wereld van vandaag wordt Bitcoin steeds vaker het “digitale goud” genoemd. Bitcoin is net als goud schaars en kent een zeer liquide markt. Bedrijven als MicroStrategy en Tesla bezitten de cryptocurrency dan ook met het oog op de toekomst. Een toekomst waarin bitcoin steeds meer weg kan snoepen van het marktaandeel van goud.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie