Timo Bult Timo Bult
01/10/2021 16:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2021 16:23

Bitcoin koers schiet binnen enkele uren 10% omhoog, ethereum zet door en deze altcoin stijgt +30%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet binnen enkele uren 10% omhoog, ethereum zet door en deze altcoin stijgt +30%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is vandaag opgestegen! Vanochtend zagen we al de eerste tekenen dat de koers dan toch eindelijk door $44.000 en de dalende trendlijn wist te breken. Gedurende de middag versnelde BTC en bevinden we ons plotseling dichtbij $50.000 dan bij $40.000. Samen met bitcoin stegen de meeste altcoins hard met hier en daar dubbele cijfers.

Bitcoin aan de vooravond van een parabolische stijging?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers stijgt 10% in 6 uur tijd

Vanochtend vroeg begon bitcoin te stijgen nadat de bulls al een tijd bezig waren om de weerstand bij $44.000 te breken. Uiteindelijk steeg bitcoin in zes uur tijd met meer dan 10% in waarde. De bitcoin prijs steeg hiermee $4.500 in waarde. Bij $48.000 stuit de koers nu op weerstand waaronder bitcoin nu al een aantal uren consolideert.

De bulls doorbraken vandaag in een beweging een aantal weerstandszones. In eerste instantie waren de ogen op de 200-dagen moving average (MA) gericht. Maar deze werd zonder al teveel moeite gebroken. Vervolgens werd bij $46.600 de 50-dagen MA gebroken. Mocht bitcoin de komende uren gaan dippen dan zou het een goed teken zijn als deze MA steun biedt.

Voor nu is $48.000 het prijsgebied dat men goed in de gaten moet houden willen de bulls verdere stijgingen kunnen neerzetten. De bekende analist Raoul Pal stelt vast dat de koers op de hogere tijdframes (logaritmische schaal) in een wedge handelt:

“De log grafiek van Bitcoin op de lange termijn ziet er behoorlijk goed uit. Wie weet of de wedge bij de eerste poging breekt, maar een consolidatiepatroon van deze omvang leidt meestal tot een zeer, zeer krachtige opwaartse beweging.”

Advertentie

Ethereum (ETH) schiet door, cardano (ADA) blijft enigszins achter

De top 10 cryptocurrencies kleurt vandaag volledig groen met hier en daar grote stijgingen. Ethereum (ETH) wist vandaag de weerstand bij $3.000 overtuigend te breken en handelt na een stijging van 8,9% op een waarde van $3.235. Cardano (ADA) blijft vergeleken met de rest van de top 10 achter. ADA staat 6,9% in de plus en is $2,23 waard.

De grootste stijger van de top 10 is solana (SOL) met +13,7%. De grootste stijger van de top 100 is axie infinitiy (AXS). De cryptocurrency van het bekende blockchain-spel staat bijna 30% in de plus! Met al deze stijgingen is de gehele markt weer meer dan $2 biljoen waard. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,07 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie