Kevin Schijven Kevin Schijven
11/12/2021 10:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2021 10:56

Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de inflatie in de Verenigde Staten een recordhoogte van 6,8% heeft bereikt, het hoogst sinds 1982, lijkt dat momenteel eerder tot meer angst dan vertrouwen te leiden op de cryptocurrency markt. Toen het rapport van de Consumer Price Index (CPI) gisteren naar buitenkwam, steeg bitcoin (BTC) in eerste instantie wel, maar corrigeerde vervolgens harder omlaag.

De angst op de markt lijkt verbonden te zijn aan de Federal Reserve die wellicht door de hoge inflatie volgende week aankondigt de quantatitive easing (QE) af te remmen. Ook de situatie omtrent Evergrande zorgt nog voor altijd veel onzekerheid. De fear & greed index zakt dan ook weer verder omlaag en komt uit op “extreme fear (16)”:

Bitcoin lijkt ditmaal verassend minder stabiel door het inflatie nieuws dan aandelenmarkten. Dat toont wellicht aan dat BTC toch nog altijd meer voor speculatie wordt gebruikt dan als hedge, of afdekking. Voor nu dan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers schommelt met veel onzekerheid

De bitcoin koers zakte donderdagavond weer naar $47.400, maar kon tegen vrijdagochtend herstellen naar $48.700. Echter werd bitcoin daar weer afgewezen en de koers zakte vervolgens naar $47.800. Toen kwam het CPI rapport naar buiten.

Bitcoin steeg vervolgens even flink en tikte $50.100 aan, maar werd daar hard afgewezen en de koers kelderde weer hard. BTC vond vervolgens, net als een dag eerder, weer support rond $47.400. De koers stuiterde zelfde twee keer hier gisterenavond en kon toen naar $48.500 herstellen. Echter begon bitcoin toen weer te dalen.

Vervolgens testte de BTC koers wederom de support op $47.000 en deze hield voor nu stand. Dat is vlak boven de 200-dagen simple moving average (SMA) die nu rond $46.700 ligt en waar bitcoin vorige week ook steun vond. Bitcoin maakte weer een flink bounce en lijkt voor nu rond $48.500 stand te houden.

Bitcoin zit nu al meer dan een maand in een neerwaartse trend terwijl eigenlijk de verwachting was dat we nog een eindsprint zouden zien voordat het jaar voorbij is. Zo lang die 200-dagen MA standhoudt, bestaat nog de kans dat we trendommekeer zien, maar voor nu ziet het er allemaal nog zeer onzeker uit.

De volatiliteit nam door het inflatienieuws weer even sterk toe, maar lijkt nu weer af te nemen. De kans lijkt nog altijd groot dat bitcoin nog een tijdje consolideert in het huidige bereik. Mocht bitcoin toch door die 200-dagen MA zakken, dan zou bitcoin zelfs helemaal naar $42.000 kunnen kelderen.

Mocht bitcoin stijgen, dan ligt er wellicht nu veel weerstand op verschillende niveaus vlak boven de huidige prijs. De $49.000, de $50.000, en vooral het gebied tussen de $53.000 en de $55.000, rond de 100-dagen MA, zullen waarschijnlijk veel weerstand tonen. De kans op een “moonshot” in 2021 neemt steeds verder af.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie