Roy van Krieken Roy van Krieken
10/12/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 19:15

Inflatie in VS breekt records, goed nieuws voor bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Inflatie in VS breekt records, goed nieuws voor bitcoin

Foto: Shutterstock/ Denys Kurbatov

Vandaag werden door het Amerikaanse Department of Labor de nieuwe inflatiecijfer van de maand november bekend gemaakt. De resultaten zijn ronduit schokkend te noemen. De inflatie is in november hoger dan de afgelopen 39 jaar. Koersen van de crypto- en aandelenmarkten kunnen behoorlijk beïnvloed worden door deze uit de pan rijzende inflatiecijfers.

Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Inflatie

Volgens het Department of Labor is de Amerikaanse consumenten prijs-index in november 6,8% gestegen in vergelijking met het vorige jaar. Dat is de snelst groeiende inflatie sinds 1982 en de derde maand op rij waar de inflatie meer dan 5% bedroeg.

Vrijwel alles wordt alsmaar duurder. Prijzen van voedsel, energie, vervoer, huizen, etc. stijgen maand na maand en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. De vraag naar goederen is groot, terwijl het aanbod, naar aanleiding van de razende pandemie, in het nauw is gekomen. Nieuwe zorgen over de toekomst ontstonden onlangs na de ontdekking van wederom een nieuwe coronavirus variant.

Bitcoin

Veel crypto analisten geloven dat bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies uitermate geschikt zijn als hedge tegen deze extreme inflatie en om deze reden gestimuleerd kunnen worden door de huidige inflatiecijfers. Investeerders over de hele wereld proberen ten tijde van inflatie hun vermogen te beschermen. Doordat geld alsmaar daalt in waarde, wordt er gezocht naar een manier om het vermogen hiertegen te beschermen.

Historisch gezien is goud de inflatie hedge naar keuze van veel investeerders. Inmiddels kunnen we hier echter ook bitcoin aan toevoegen. Investeerders zien de waarde van bitcoin als een manier om het vermogen tegen inflatie te beschermen steeds aantrekkelijker worden.

Het ‘digitale goud’ werd door John Auters van Bloomberg onlangs nog “de beste inflatiehedge die er is” genoemd.

Het is lastig om te zeggen of een trend van steeds extremere inflatie concreet positief uit zal pakken voor bitcoin. Er zijn namelijk een heleboel andere belangrijke factoren die hier nog van invloed op kunnen zijn zoals vergaande maatregelen van de centrale banken. Desalniettemin heeft bitcoin zich gevestigd als een uitstekende bescherming tegen inflatie en door het instappen van investeerders die zich veilig willen stellen zou de bitcoin koers een positieve impuls kunnen verwachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie