Timo Bult Timo Bult
17/03/2023 12:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 12:15

Bitcoin koers steeg in 1 week 37%: Nu komt de uitdaging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers steeg in 1 week 37%: Nu komt de uitdaging

Foto: T.Dallas/Shutterstock

Je las het vanochtend al even in de dagelijkse bitcoin marktupdate; de BTC prijs is flink aan het stijgen! Zo hard zelfs dat de crypto op het moment van schrijven op het hoogste niveau sinds 13 juni 2022 handelt. De grote vraag is op dit moment op het de bulls nu wél lukt om de uitbraak boven deze zone stand te laten houden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers test $27.000

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op crypto exchange Coinbase op een prijs van $26.962. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de BTC prijs in euro €25.362.

Terwijl de wereldwijde economie nog altijd in moeilijkheden verkeert, laat bitcoin de afgelopen tijd mooie dingen zien. De recente stijging die gisteren werd ingezet lijkt een reactie te zijn op een beslissing van de centrale bank van de Verenigde Staten. De Fed heeft namelijk stilletjes meer geld het systeem ingepompt.

“De stille ommekeer van de Fed (quasi versoepeling) heeft een piek in liquiditeit veroorzaakt.

Zal deze stortvloed aan cash Bitcoin een enorme duw geven?

Hoeveel van deze overtollige liquiditeit zal BTC absorberen?”

Advertentie

Bitcoin trader legt eerste target op $27.250

Veel handelaren zien dit als een positieve ontwikkeling voor bitcoin. Sinds de nacht van 15 op 16 maart tot en met nu is de waarde van bitcoin met 10% gestegen. Sinds 10 maart is deze stijging echter maar liefst 37%. Opvallend is dat de bovenstaande beslissing van de Fed voortkomt uit een bankencrisis, temidden waarvan bitcoin dus gewoon de stijging heeft ingezet.

De trader NebraskanGooner deelde na de uitbraak op Twitter waar voor hem zijn eerste target ligt. Nu bitcoin door de 0,786 Fib is gebroken, die hij op zijn grafiek heeft getekend, verwacht hij dat de koers richting het volgende Fib level bij 1,337 kan stijgen. Dat zou een bitcoin prijs van $27.250 kunnen betekenen.

Maar eerst is het dus zaak dat de $27.000 overtuigend word gebroken. Daarbij is het tevens belangrijk dat het handelsvolume aantrekt zodra deze uitbraak plaatsvindt.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie