Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2023 11:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 11:02

Bitcoin blijft stijgen en nadert $27.000, deze crypto stijgen nog harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De crypto markt zit weer in de lift. In eerste instantie zorgden de val van banken voor paniek, maar dat is deze week aan het omslaan in fear of missing out (FOMO). Een mogelijke omkeer in het beleid van de Federal Reserve zorgt voor een verandering in het sentiment. Desondanks waarschuwen analisten dat de markt er nog heel zeer onzeker uitziet. Toch stijgt de totale marktkapitalisatie van crypto met ruim 5% naar $1,185 biljoen.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin nadert $27.000

Bitcoin (BTC) neemt vooralsnog de leiding op de markt en blijft alsmaar stijgen. De koers staat alweer een stukje hoger dan de marktupdate van vanochtend. Bitcoin tikte zojuist $26.800 aan, de hoogste prijs sinds juni 2022. Daarmee staat bitcoin vandaag 6,5% in de plus. De bitcoin koers is al met 60% in 2023 gestegen.

Advertentie

Dogecoin hardste stijger in crypto top 10

Ripple (XRP) blijft nog iets achter en staat vandaag ‘slechts’ 2,5% in de plus. XRP komt momenteel bij 0,376 aankloppen. Cardano (ADA) staat al 3,7% in de plus en komt op $0,34 uit. Ethereum (ETH) is ook sterk aan het stijgen en tikte zojuist de $1.750 aan. Daarmee staat de ether koers 4,8% in de plus vandaag.

Binance coin (BNB) maakte gisterenmiddag een enorme sprong en bleef doorstijgen. De BNB koers staat al 5,6% in de plus en komt op $337,7 uit. Polygon (MATIC) komt na een stijging van 5,9% bij $1,22 aan. Dogecoin (DOGE) is opvallend de hardste stijger uit top 10. De DOGE koers komt op $0,076 uit en staat 6,8% in de plus.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 vinden we een reeks koersen die nog harder stijgen en een handjevol dat zelfs meer dan 10% in de plus staat vandaag. Arweave (AR) en conflux (CFX) staat bijna 10% in de plus, maar neo (NEO) staat al 13% in de plus en komt op $12,3 uit.

Fantom (FTM) stijgt met bijna 15% naar $0,47. Immutablex (IMX) stijgt met 15,5% naar $1,44 en stacks (STX), het layer-2 netwerk voor bitcoin, stijgt zelfs met 16% naar $1,08.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie